Dünya futbolunda artık, sadece hava hakimiyeti olan santraforlar kalmadı.Konuyu değiştiremeyelim ama ben bu yüzden eleştiriyordum Hakan Şükür'ü, yani dribbling yapamadığından, ağır kaldığından (Bu konu uzamasın).Yoksa golcülüğüne laf söylemedim.Artık Target Striker adı verilen, havadan çok etkili olduğu kadar hızı ile dribblingi birleştiren Henry,Shevchenko,Adriano tipi santrafor dönemi olması Fatih Tekke için çok kötü bir etkendir.Bur tür santraforların yanında seri,çok hızlı,dribbling yetenekleri olağanüstü,çabuk yön değiştiren Owen tarzı kısa forvetler birbirlerini tamamlayan örnekler oluyorlar.Bunun son örneği Adriano - Robinho oldu.Robinho'yu beğenmem ama örnek olarak 1 numara denilebilir. Fatih Tekke bunların dışında ne hava hakimiyeti ile iyi sayılabilecek dribblingi var, ne hızı ile dribbling yeteneklerini üst noktaya çıkartıyor.
Milli Takımı'mız bu tür örnekler çıkartamadığı taktirde maalesef benim kanaatim Dünya Kupası'nı alamayacağız.Shevchenko gibi biri bizde olsa yanında Ali Öztürk bile oynardı

*Anelka konusunda, işe yaramaz değil, 6 aylık performans ile değerlendirilmez aslında.Şu performansı ile de inanılmaz bir şekilde oynadı, Orta sahada, sağ kanatta, forvette oynadı ve her yerde başarılı oldu.

Ayrıca başarısız da denilmez, Arsene Wenger onun için Arsenal'de kalsaydı ilah olurdu demiştir.

Anelka ile ilgili olarak yıllar öncesinde Futbol Mundial'daki bir yorumu hala hatırlıyorum: Anelka şu an bireysel yeteneklerinin %20'sini sahaya yansıtıyor.O dünyadaki en teknik bir kaç futbolcudan biri.

O'nun bilek çalımlarını ile seri olarak gol bölgesine girişlerini Türkiye'de yapabilen hiç kimse yok.Hızlı dribblingleri ve nokta pasları ile zaten nasıl bir oyuncu olduğunu gösteriyor.Bu kadar hızlı ve iyi dribbling yapabilen forvet sayısı az.

İşe yarasaydı şu,bu bırakmazdı gibi laflar çok saçma.Türkiye 2.,3.sınıf bir ülke değil.Futbolcu gelir de gider de.Futbol pazarı bu ayrıca.Başka takımların bunu başaramaması sorun değil, diğer takımların neden dünya çapında değerli oyuncu getiremediklerini kendi içlerinde tartışmaları gerekmektedir(Bütün lig takımları için; İngiltere,İtalya liglerinde her takımda yıldız var).Bence diğer takımlar da getirebilir, getirenler de oldu.Geremi gibileri de geldi, Jonhsen gibileri de,Alex,Anelka,Hagi,Popescu gibileri de..
Bu durumun tartışılması gerekirdi, bütün takımların kalitesi arttığında ligin kalitesi artar.

Anelka Real Madrid'e sırf kariyeri için gitti, Madrid'de yanlış hatırlamıyorsam Dünya Kıtalararası Kupa Finali'nde inanılmaz bir oyun ile kupayı getiren isim olmuştu.

Bu kadar takımı 18-19 yaşlarında oynadı, o yaşlarda dünyadaki bir çok oyuncu daha kadroya bile alınmıyor

Anelka Fenerbahçe'ye, bir futbolcunun futbolunun olgunlaştığı dönemde geldi.Bu sene Anelka'nın müthiş bir patlama yapacağını düşünüyorum.Anelka'ya kötü futbolcu demek ya Anelka'nın oynadığı rakip takımı tutarak küçümsemek ya da Anelka hakkında hiç bilgi sahibi olmamak demektir.Ben senin yazdıklarını dil sürçmesi olarak kabul ediyorum.Real Madrid oyuncu harcama takımı zaten, yanlış hatırlamıyorsam kendisini sonrasında Del Bosque istemedi.Del Bosque'nin kötü bir Teknik Direktör olduğunu gördünüz ardından.Kendisi fizyoterapistten öte değil bence.Real Madrid şu an Raul'dan istediği performansı da alamıyor

Ayrıca Arsenal dönemi de müthiştir Anelka'nın, araştıralım lütfen.Kendisini yıllardır izlerim, gelmesini çok istedim.Arkadaşım bile ilk bana telefon etti adamını aldık diye