-
Şimdi Ribery olayının hem diplomatik hem de insanlık kısmı olarak iki bölümü var.İnsanlık kısmı olarak Ribery'nin yaptığı tam tamına bir sahtekarlık düzenbazlıktır.Futbol para için oynanmaz futbol bir yaşam tarzıdır onun için oynanır.O zaman her parasını alamayan oyuncular gitsin.Mesela geçen seneki GS takımı yabancı oyuncuları Song,Tomas,Mondragon takımı bırakıp gittiler mi...? Hayır gitmediler.Çünkü içlerinde yürek vardı.Ama Ribery 3-5 kuruş için gidiyorsa bu oyuncu normal hayatında da para ile dostluklar kurabilecek bir insandır...
Diplomatik boyuta gelirsek,FIFA'nın verdiği karar doğrudur.Rıbery'nın YASAL olarak bunu yapma hakkı vardır.Bir oyuncu parasını alamazsa çeker gider.Bu resmi bir kuraldır.Ben buradan FIFA'nın aldığı kararı doğru buluyorum...
Ama en önemli GS'nin aciz yönetimidir.Sezon sonunda standlara çıkıp "Saat kaç...?" diyenler biraz bunlarla uğraşsalar GS taraftarını boş boş hayallerle kandırmasalar iyi olurdu.Bu yönetim değil miydi sanki ilk göreve geldiğinde yıldız alıcaz,kulübü zor durumdan kurtarıcaz,UEFA ruhu geri dönecek diyen işte bu yönetimdi.İşte diyorlar şimdi Fair-Play başkan Özhan Canaydın bende soruyorum Fair-Play'lik ne kazandırdı...? Ben Fair-Play başkan isteyeceğime masaya yumruğunu vuran,asan kesen disiplinli hakkını arayan atıp tutmayan başkan isterim.Çünkü bu dönemde bu lazım.O yüzden standlarda çıkıp konuşmak kolaydır bir de işin uygulama yapan yönetici olmak zordur...!
Mesaj Yetkileri