Futbolculara sabır gösterememizin sonuçları işte...
Orda da benzer hataları yaptıklarına eminim ama nedense sürekli oynuyorlar.Belki Ronaldinho gelse koşmuyor diye onuda eleştirirdi Türk medyası ve taraftarlar.
Son dönem çar***ı örneklerinden birinide ben vereyim.İddia ediyorum Ailton dünyadaki en iyi son vuruş ustalarından biriydi ama pas alamayan adam nasıl gol atacak?Medyanın ve ben dahil taraftarın beklentisi neydi?İbrahim Akın ve tümer metin her pozisyonda kaleyi veya birbirlerini düşünürken Ailton,Marcio Nobre gibi yalnız kalıyordu.(Özellikle İbrahim Akın'ın hiç Ailton'a pas attığını görmedim.)
Yine Juanfran zorlukla transfer edildi,kampa katılmadı ve maç eksiğiyle geldi.Medya dahil herkes adamı daha ilk maçında yerden yere vurdu.Halbuki çok teknik bir oyuncuydu,çok iyi ortaları vardı,tamam fazla süratli değildi hatta bariz ağırdı ama zaten orta sahada arkasında İbrahim ile birlikte oynasa sırıtmazdı ve kanatlardan orta sorununa çözüm bulmuş olurduk.Ne oldu adamı kovduk işte Ajax'a gitti şimdi Real Zaragoza'da banko oynuyor.
Yabancılara biraz sabır lazım,şimdi aynı şey Matias Delgado için yapılmaya başlandı.Lyon'a giden John Carew'i de Türkiye'de kimse beğenmiyordu,ama özellikle ikinci devre kendini biraz topaldı yinede yanlış transfer diyorlardı şimdi bunu diyenler John Carew neden satıldı diyor???Sonra Matias Delgado arkasındanda aynı şey olacak...
Bence bu çok derinlemesine tartışılması gereken bir konu,''Yabancılar neden Türkiye'de başarılı olamıyor?''.Zaman dedim ben ama tabi başka şeylerde vardır mutlaka,medya baskısı-oyuncular arasında ayrım-taraftar baskısı-takımın hedefsiz oluşu-ülkeye uyum sağlayamama-hocaya uyum sağlayama gibi nedenlerde etkilidir diyorum.