-
El Madrigal Yanıyor! Penaltı Tartışmaları!!! (2. konu)
Bu kez yer "Estadio El Madrigal". Maç Villareal - Atletico Madrid. Skor 2-2.
Dün Vicento Calderon bu gün El Madrigal. Senaryo aynı : Hakem skandalı. El Madrigal yanıyor, basın beni arıyor; El Madrigal yanıyor, herkes benden biliyor. Ben suçsuzum diyorum, Nihat bana küsüyor; bunu neyse ki 4. hakem biliyor.
Maniche, Portekizli yıldızım Fuente tarafından ceza alanı içinde düşürüldü ve hakem zart! diye penaltıyı verdi. Özellikle Nihat'tan büyük itirazlar geldi. Öne geçtim ama tartışmalar bu yazı yayına hazırlanırken bile sürüyordu. Ama birkaç dk sonra benim aleyhimde çok yanlış bir penaltı çalındı hıh, tabi stad El Madrigal ve spiker, sadece, zaten herkesin gördüğü penaltının verildiğini söylemekle yetindi. Gol Nihat, şimdi durum 1-1 oldu. Ama Nihat'tan asıl golü maç sonunda yiyecekmişim meğer
Maçta ikinci yarı da birer gol oldu ve 2-2 bitti. Üstelik bir golüm de "ofsayt" gerekçesiyle sayılmadı. Ama sanki Vicente Calderon'da çalınan "hak" yerini buldu.
Maç sonunda ise tam tartışmalar bitti derken Nihat'tan, soyunma odasına giderken çok ağır sözler işittim. Bana, ülkenin demir-çelik fabrikalarından bahsederek imada bulundu. Ancak hiç cevap vermedim. Doğruca basın toplantısı için Aziz Yıldırım'ın locasına gittim.
Şaka bir yana iki günde iki kaza oldu böylece. Önce haksız bir maç kazandım. Artık basın bi kere belledi ya bizi. Her pozisyonda, golde üstümüze geliyorlar. Ve işte oyunun hoş bir yanı daha "hatalı penaltılar". Maç sonunda basının sorduğu kasıtlı sorulara bu kez "hakeme katılıyorum" diye yanıt verdim. Kalbim temizmiş doğrusu, Maniche de hemen ayak üstü bir basın toplantısıyla bana hayranlığını dile getirdi. Bu hikayeleştirilmiş anlatımla sonuçta bir yorumu daha incelemiş olduk : "Hakeme katılıyorum". Siz yine de aynı durumda kaldığınızda temkinli olun. Dediğim gibi benim sezon henüz başladı. Bu arada bu haberle ilgili görüntüler aşağıdadır. CHEMrah TV aracılığıyla
Son olarak en alttaki basın toplantısını da okuyabilirsiniz.
Sevgiler, saygılar...
İşte Tartışılamaz Tartışmaları Doğuran Penaltı Pozisyonu :

Ve Fuentes'e Cevabım :

Yarına yetiştirilmeye çalışılan gazete haberi :
Yazarın yorumu...
"El Madrigal'de yine büyük bir maç günüydü. Maçtan önce Atletico Madrid'e fazla şans tanınmıyordu. Favori Villareal'di ama Madrid temsilcisi maça çok iyi hazırlanmıştı. Martin Petrov gibi bir starı takımdan gönderen Sir Emrah Gürbüz, onun yerine yakın zamanda yıldızı parlayacak Kevin Larsen gibi genç bir oyuncuyu almıştı. Onun arkasına ise avrupa devlerinin şu sıralar peşinden koştuğu Marcelo'yu almıştı. Yani bir tarafta kendini büyük zannedeler, diğer tarafta da Real Madrid'in en büyük rakibi Atletico vardı."
Sir Emrah Gürbüz'ün basın toplantısı :
"Maçtan önce soyunma odasında yaptığım takım konuşmasında çocuklara, her zaman ki "bu maçı almanızı bekliyorum" gibi bir yorum yerine, maçtan önceki aşağılamaların da etki edeceğini düşünerek "taraftar için" oynamalarını söyledim. Böyle maçın taktiğinin olmayacağını, bütün güçleriyle koşmaları (savaşmaları) gerektiğini söyledik ve ilk dakikalardan itibaren atak oynamaya başladık. Maçın başında gol bulduk ama yediğimiz golde benim hatam olduğunu da kabul ediyorum. Çünkü Costinha'ı orta sahanın ortasında oynatıp ona yanlışlıkla ofansif orta saha görevini verdim. Bu sebepten Nihat'ın penaltı(!)
golüyle eşitlik geldi. İkinci yarı tekrar öne geçtik ve işte ne olduysa ondan sonra oldu."
Muhabir : Evet Sn. Gürbüz oraya gelirsek... Sizce pozisyon penaltımıydı?
"Bu konuya girmek istemiyorum ama madem ısrar ediyorsunuz. Şimdi öncelikle hakemin verdiği kararlara saygı duymalıyız. Pozisyon penaltı olsun olmasın verilmiş bir karar var ve kararı veren bu işin ehli tecrübeli bir kişi, üstelik bu onun işi. Bizim işimiz futbol onun için bu konulara girmek istemiyorum. Ama bana göre pozisyon nizami bir goldü."
Muhabir : Villareal cephesinden, yine bir Türk olan Nihat Kahvecinin hakeme büyük tepkisi vardı. Bu konu hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyiz?
"Nihat çok sevdiğim bir insandır. Çok sağlam bir kişiliği vardır. Bence bunlar maç
sonlarında heyecan içinde söylenmiş sözlerdir. Bu konuyu Nihat'ın da fazla uzatmaması gerekir. Sonuçta daha ligin başı ve boş sözlerle Turksportal.Net kullanıcılarını sıkmamalıyız. İki takımın da kaybettiği hiçbir şey yok. Ama bu tartışma uzarsa iki takım da zaman kaybedecektir. Tabi Nihat'tan yine de bir özür bekliyorum açıkçası. Bu olgunluğu gösterecek birisi. Herkese iyi geceler."
Mesaj Yetkileri