1 ile 19 arası toplam 19 sonuç

Konu: sigara içipte bırakamayanlara

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Default sigara içipte bırakamayanlara

Uzmanlar, sigara içme arzusunun en üst seviyeye geldiği zaman diliminde “3 dakikalık sigara içme dürtüsü”nün yenilmesi durumunda bu arzudan kurtulunabileceğini belirtiyorlar.

Sigara Bırakma Merkezi (IQS) Mersin Temsilcisi Nelin Şenel, sigara bağımlılığının tek bir nefesle başladığını, nikotinin kişilerde uyandırdığı ve haz duygusu nedeniyle ise artarak sürekli hale geldiğini söyledi.

İnsan yaşamında farklı sürelere sahip yemek yemek, su ve sigara içmek gibi çeşitli dürtülerin bulunduğunu, sigara içme dürtüsünün ise ortalama olarak 3 dakika sürdüğünün altını çizen Şenel, “3 dakikalık dürtü”ye direnerek sigara içmemeyi başaran tiryakilerin sigarayı bırakmasının çok kolaylaştığını vurguladı.

Tiryakilerin vücudunda toplanan nikotinin 3 günde, fizyolojik yapıya dahil olmuş nikotinin ise 15 günde atılabildiğine dikkati çeken Şenel, bu sürelerden sonra vücudun nikotin istediğini ve bu eksiklikten dolayı ise agresiflik, verim kaybı ve motivasyon eksikliği gibi bir takım sorunlar yaşayacağını, bir süre sonra sorunların azalmaya başlayacağını kaydetti.

Sigara kullanma isteğinin kişi için psikolojik ve sosyal sorumluluk olduğunu ifade eden Şenel, “Kişi ne kadar sinirli olunursa olsun veya ne kadar sevinçli olursa olunsun araba kullanırken motor devrini bulduğunda farkında dahi olmadan vites değiştirir. Sigara tiryakileri ise, kahve içerken sigara içmeye alışmış ise, araba kullanırken vites değiştirmek gibi farkında bile olmadan sigara içmeye başlar. Yani sigara içmek bir nevi şartlı reflekstir” dedi.

MUTLULUK VEREN CİHAZ
    Şenel, IQS programının Asya ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde ve Türkiye’deki 18 ilde sigara tiryakiliğinden kurtulmak isteyenlerin mücadelelerine yardımcı olduğuna işaret ederek, program dahilinde mutluluk hormonu salgılayan bir cihaz sayesinde 3 dakika süren dürtülerden kurtulunabileceğini ve son sigara içiminden 20 dakika sonra yaşanan depresif durumun da önlenebildiği kaydetti.

Kişileri ön görüşmeden sonra kişinin istekli olması halinde programa dahil ettiklerine dikkati çeken Şenel, şöyle konuştu:
    “Programımız sayesinde sigaradan kurtulmak isteyen tiryakilerin kulağından cihazımız aracılığıyla titreşimlerle beta-endorfin denilen nikotinin verdiği hazzı yok edecek hormonu salgılıyoruz. Bu hormon kişide sigara içme dürtüsünü azaltıyor ve sigara içiminden 20 dakika sonra oluşan depresif durumu da engelliyor. Ayrıca bu cihaza giren tiryakiler, ilk seferden itibaren kararlı olması halinde sigarayı yüzde 90 oranında bırakıyor. Yani cihaz daha ilk seferden itibaren meyvelerini vermeye başlıyor.”

Şenel, sigaranın bir eğitmen öncülüğünde bırakılması gerektiğini anlatarak, “Bazı içiciler, sigarayı azaltmanın bile bir marifet olduğunu düşünüyor. Oysa tiryakilere sigarayı hayatından çıkarırken, tek nefes bile kullanmamalarını öneriyoruz” dedi.
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

bu konuya cevap yazmadınıza göre sitemizde sigara içen arkadaşlarımız yokmuş buda iyi bir gelişme

Talking

malesef ben iciyorum. Bilgilendirmen icin tesekkurler kardesim ama birakmayi dusunmuyorum

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

yalan yok ben de içiyorum 7 yıl doldu ama söz verdim bırakacağım bugüne kadar bırakacağım hiç demedim okul bitsin inşallah bırakırım çok stresli olduğundan içiyorum

bende içiyorum valla. bırakamayada niyetim yok

Nesil
    2006
    Yer
    - ßaSHq£nT -

ben içmiyorum içmemde...

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Sigarasız bir ülke olmayı daha çok bekleriz.. AH TÜRKİYE AH!!!

Nesil
    2006

Arkadaşlar stresten içiyor ama bende stres yaşıyorum ama içmiyorum bu nasıl oluyor?

hele benim yasadigim cok stresler var ama ben sigaranin yaninda durmuyorum.arkadaslar yaw siz caniniza kiymayi ne kadar cok seviyonuz,ayrica sigarada tat da yok sadece duman.yokki sigaranin portakallisi yada elmalisi ozaman icin diyecem valla .

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hayatta nefret ettiğim şeylerden biridir sigara.
    ...Eğer mücadele ettiğin noktaya varmayı ummuyorsan, mücadele edemezsin...

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by arda_ultraslan View Post
    hele benim yasadigim cok stresler var ama ben sigaranin yaninda durmuyorum.arkadaslar yaw siz caniniza kiymayi ne kadar cok seviyonuz,ayrica sigarada tat da yok sadece duman.yokki sigaranin portakallisi yada elmalisi ozaman icin diyecem valla .
    yok yok bi tane var öyle captain black mi ne çikolatalıymış

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Neyin stresi ya? Stres görmemişiniz siz.. Ben daha içmediysem kimse içmemelidir..

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

ben anti-nikotin dernegi baskaniyim. savasa hayir ama sigarayla savasa evet

Talking

Bende hayatta en son içecek insan benim derdim içenin yanında duramazdım ama şimdi o 3 dakikalık dürtü için ölürüm

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Testere`yi izleyin stres atin sigara icmeyin!!! Sigara sahte bir kimlik gibidir. Icen insan kendini farkli hisseder, dolayisiyla oldugundan daha farkli gorur kendini. Insanin kendini farkli gormesi buyuk bir tehlikedir farkinda olmadan

Quote Originally Posted by emrah44 View Post
    Testere`yi izleyin stres atin sigara icmeyin!!! Sigara sahte bir kimlik gibidir. Icen insan kendini farkli hisseder, dolayisiyla oldugundan daha farkli gorur kendini. Insanin kendini farkli gormesi buyuk bir tehlikedir farkinda olmadan
    Testerede daha çok strese giriyosunuz izlemeyin bence
    Ama gerçekten başlayanların yarısından çoğu kendisini olduğundan büyük gösterdiğini sandığı için başlıyor.
    Ama beni hayat buna yönlendirdi Stresden başladım anlicanız

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by LaKe View Post
    Hayatta nefret ettiğim şeylerden biridir sigara.
    Sigara şarkısını dinliyon ama=)

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

ben de severim o sarkiyi ama icmiyorum

Mesaj Yetkileri