Kisa bir yazi yazmak istedim mac hakkinda..

Ilk yarida tartismasiz Fenerbahce daha mucadeleci oyunu ile, bu mucadelesinin karsiligini iki golle aldi.

Ikinci yarida Galarasaray'in daha iyi gorunmesinin nedeni Fenerbahce'nin one gectigi maclarda hep yaptigi gibi geriye yaslanmasi idi. Daha rahat top cevirebilen Galatasaray pozisyonlar bulmaya basladi. Atip beraberligi yakalayabilirdi ama Volkan'in basarili kurtarislari bunu engelledi.

Hakem'e soz soylemeden de gecemeyecegim. Ne yazik ki iki kirmizi kart cikmadi (Lugano ve Deniz) bir de penalti verilmedi (Onder). Bunun beraberinde Emre'nin Kezman ile pozisyonunda ilk yarida sari kart gormemesi Galatasaray'in defansinda Emre'nin toplara sert girmeye devam edebilmesini sagladi. Alex'in kendisini yere atmalari ise bence cok antipatikti ve Alex'in onemli maclara neden agirligini koyamadiginin aciklamasi idi.

Her ne kadar bu cikmayan kartlar ve penalti, skora tesir edebilecek durumlar olsa da, ilk yarida Galatasaray'i oynatmayan oyun tarzi ile zaten ben Galatasaray'in musabaka'yi kazanmasini beklemiyordum.

Sahaya atilanlar, yaralananlar ne yazik ki her derbi macinda oluyor, bu saygisizliga imza atanlarin artik stat ici kameralarin yerlestirilmesi, ve bundan sorumlu insanlarin statlardan men edilmesi ile sonuclanmasini temenni ediyorum.