-
“Herşeyi açıklayacağım”
Fenerbahçe Kulübü'nden ihraç edilen Tahir Kıran, ihraç kararına sert tepki gösterdi.
Aziz Yıldım hakkında söylediği, "Türk futbolundan bir an önce uzaklaşmalı. Her kulüp başkanının bir şekli ve seviyesi var ama Fenerbahçe Başkanı herkes ile kavgalı. Kendi kızı ve damadıyla kavga eden adamdan daha ne bekleyeceksin. 3 günlük damadıyla bile konuşmuyor. Geçen sene Galatasaray’ın rakiplerine beraberlik için 250, galibiyet için 500 Bin Dolar gönderiyordu. Aziz Yıldırım'ın hızla Türk futbolundan çıkması lazım" sözlerinden sonra Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından önce Disiplin Kurulu'na sevkedilen ve ardından Fenerbahçe Kulübü'nden ihraç edilen Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Kıran, "Burası Fenerbahçe Spor Kulübü değil, Aziz Yıldırım Spor Kulübü. Aziz Yıldırım bunu da ispatladı. Hakkımı arayacağım" dedi.
Tahir Kıran 1 ay içinde itiraz hakkını kullanacağını söyledi.
"HER ŞEYİ AÇIKLAYACAĞIM"
Kıran Ligtv.com.tr'ye yaptığı açıklamada ise kararı basından öğrendiğini belirterek, "Resmi karar elime ulaşmadı. İhracım resmi olarak bana bildirildikten sonra kapsamlı bir basın toplantısı yapıp herşeyi anlatacağım. Ben de açıklamalarımı o zaman yapacağım" dedi.
Kıran, "Böyle bir kararı bekliyor muydunuz?" şeklindeki soruya "Siz beklemiyor muydunuz" yanıtı veren Tahir Kıran, düzenleyeceği basın toplantısında kapsamlı açıklamalar yapacağını üzerine basa basa vurguladı.
Kıran Disiplin Kurulu'nun kararına itiraz edeceğini de belirtirken "Eğer oradan da sonuç alamazsam idari mahkemeye dava açacağım." diye konuştu.
Fenerbahçe'den ihracının Futbol Federasyonu'ndaki görevini sıkıntıya sokup sokmayacağı yönündeki sorusu üzerine ise Kıran, "Hayır alakası yok. Beni Federasyon'a Fenerbahçe Kulübü sokmadı. Hatta Aziz Yıldırım yönetimde yer almamı istemedi." dedi.
Kıran, 27 Ocak'ta da Sadettin Saran'ın dosyasının görüşüleceğini hatırlatılması üzerine ise "O iş yılan hikayesine döndü. Bence onu da ihraç ederler." diye konuştu.
Mesaj Yetkileri