Quote Originally Posted by CMYLMZ
volkan malum sen hakemsin darılma ama sana hiç böle teklifler oldu mu abi? sonuçta sadece 1.ligde olmuyodur bu olaylar biz takip etmediğimiz için bilmiyoruz ama mutlaka alt liglerde oluyodur çünkü onlar o kdr yansımıyo ya da yansıtılmıyo gazete ve televizyonlarda.. o yüzden özellikle 3. lig ve amatör kümede daha fazla yapılıyodur böyle şeyler gibime geliyor!
Olmaz mı en basit olarak ankaragücü - EgoSpor maçını yöneteceğim, yıl 2003.. EgoSpor'un antrenörü dikkatimi çekti...

Hakem grubu maça başlamadan önce kalecileri, takım kaptanlarını üzerinde formasıyla odalarına alır, onlardan sonra da her iki takımın teknik direktörünü içeriye davet eder... lisanslar gelir kontrol edilir..

Neyse EgoSpor'un teknik direktörüne sordum, pardon siz 93 yılında çankaya lisesinde bulunuyormuydunuz diye," evet" dedi "yoksa siz öğrencim miydiniz?" Evet dedim, sonra işlemler bitince konuştuk biraz napıyorsunuz bnasılsınız açısından, bir ara yalnızken yanıma geldi, hocam puana çokm ihitiyacımız var, bir nebze hatırımız varsa sahada yardımcı olun bize dedi...

Terslemedim ama "yapamam öyle birşey duymamış olayım" diyip gönderdim.. Ama hayatımda da hiç bir maça bu kadar konsantre olmamışımdır heralde... Her pozisyonu o kadar dikkatli süzdüm ki, zira içerde rakip takımın teknik direktörü benim onun öğrencisi olduğumu duymuştu...

Maç boyunca EgoSpor'un 2 golünü ofsat olduğu için vermedim, 1 oyuncusuna da kırmızı kart çıkardım.. ama olması gerekiyordu, zira goller cidden ofsayttı, ki yardımcı hakemim bayrağını kaldırmadığı halde iki pozsyonda da...

Daha nice olaylar var bir bilseniz, deplasmana maça gittiğinizde başkanlar sizi ağırlar, gece yemeğe götürmeyi hatta kadına götürmeyi teklif ederler, bu maçı bize kazandırın sizi ihya ederiz derler... tehdit edeler... vs...

Türkiyede hakemlik yapmak hiç kolay değil arkadaşlar, özellikle süper lig dışındaki liglerde çok dalavereler dönüyor çok, hakemlerin çoğunun can güvenliği yok..

Bunları bırakın hakem camiası içinde dönen oyunları, adam kayırmaları, adam tutmaları bir görseniz... Güçlü olan gruba yakınsan sırtın yere gelmez,iki adım atamasan bile birton maç alırsın, ama onlarla takışırsan haftalarca maç alamazsın, bir antrenana gelmezsen (mazeretli olsan dahi) o hafta maç vermezler... Oturduğun yere en uzak yerlerde maçlara çıkmaya başlarsın, gözlemci raporların hep olması gerekenden düşük tutulur...