Quote Originally Posted by kral_67
ben senin söylediklerine kesinlikle katılıyorum maddi imkanı olan arkadaşlaımızın orjinal oyun alması gerekir ancak alamayan diğer arkadaşlarada sırt çevirmek çok yanlış biz orjinal oyun alanların sitesiyiz gerisi bizi ilgilendirmez demek çok yanlış bir tutum...benim fikrim bu.....
Burada yanlış düşünüyorsun, biz oyunu temsil ediyoruz değil mi? Evet.. Bizler sigames'in Türkiyede tanıdığı bir topluluğuz, şimdi işe şu yönden bakalım..

Ülkemizde hertürlü korsan yayın satışı ve alışı yasalarla bir hükme bağlanmış.. Denilmiş ki korsan faaliyetlerde alıcı da satıcı kadar kabahatlidir... Bizler yasalara uygun hareket ediyoruz...

Şimdi biz hem sigames tarafından Türkiyede araştırma yapılması konusunda tanınmış ve yetki verilmiş bir site olacağız hem de burada c.rack veya çeşitli muhteviyatı hakkında bilgiler verip bu kimliğimizle ters düşeceğiz...

Resmi sitenin mantığı nedir? Resmi sitede ürünün lisanslı meteryalleri yer alır, onun dışında ürüne zarar verebilecek hertürlü döküman uzak tutulmaya çalışılır...

Forumda bu şekilde işletiliyor, biz biliyoruz ki bu forumda birçok kişi hala oyunu korsan cd ile oynuyor, biz o kişilere yüz çevirmiyoruz, git kardeşim başka yerde sorunlarına çözüm bul demiyoruz (direkt c.rack ve muhteviyatını isteyenler hariç)

Bu kişilerin sorunlarını elimizden geldiğince çözmeye çalışıyoruz, ama her defasında da orjinal almaları konusunda telkinlerde bulunuyoruz, onlara o anlayışı vermeye çalışıyoruz...

Mesela Türkçe çalışmalalrımız, bizim yaptığımı bu çalışma hiç bir site tarafından yapılmıyor... Çünkü bunu yapmak emek ister zaman ister, özveri ister... Tabi diğerleri işin kısa yoluna kaçıp bizim yaptığımız bu çalışmaları bile kendi emekleri gibi göstermeye çalışıyorlar... Hiç bir site veya kuruluş oyunu Türkçe oynayabilmeniz için gerekli çalışmalar yapmıyor ama bizler haftalarca aylarca oyunu ana dilimizde oynalım yaygınlaştıralım korsan alanları orjinale davet edelim diye çırpınıp duruyoruz...

Mesela kendimi örnek vereyim, aylarca didinip bir tükçe yama çıkarmışız ortaya bunu yapabilmek için nelerden feragat etmişiz... Ama bir bakıyoruz ki başka bir site bu çalışmayı alıp ben yaptım diye yayınlıyor, yada bir tezgahta korsan bir cd'nin üzerinde aynen şu yazıyor "Türkçe FM gelmiştir" o zaman ne düşünürsün, neler hissedersiniz? Sen inasanlar yararlansın diye bir eser çıkar ortaya başkaları bunu alıp rant aracı haline getirsin... Bu işten para kazansın ve devlete vergi vermesin, tüm kazandığı kendi cebine gitsin hiç katkısı olmadığı halde.. Sen eser ver başkası bu eserinin sana ait olan isimlerini kendi ismiyle değiştirip piyasaya sürsün... Bu hak mıdır, reva mıdır?

Kısacası emeğin ne demek olduğunu bilenler emek için savaş verirler... Size kurtuluş savaşımızdan bir örnek vermek isterim, çok uç bir örnek ama bence çok doğru bir örnek: Atatürk kurtuluş savaşı başlamadan önce il il gezip çeşitli toplantılar yaptı, toplantılarda çeşitli kararlar alındı, o zamanalr millet hala osmanlı yanlısıydı ve yeni bir oluşuma destek vermeyecekleri gibi bunun karşısında da duracaklardı... Hele ki hanedanlığa karşı bir tutum izleniyorsa... Bunu bilen Mustafa kemal halkı çeşitli mitinglerle amacının hanedanlığa başkaldırı olmadığını amacının düşmanı yurttan atmak olduğunu dile getirdi, o yönde propaganda yapıp milleti yanına çekti.. Zamanla millet bilinçlendirildi, yeni bir devlet yeni bir düzen için gerekli alt yapı sağlanmış oldu ve Kurtuluş savaşı başlatıldı...

Bu işler de böyledir, kimseye artık orjinal oynayacaksınız diyemezsiniz, ama bu bilinci onlara zamanla verirseniz birgün gelir amacınıza ulaşmış olursunuz...