Ç.Rizespor transfer peşinde
Turkcell Süper Lig'in ilk yarısını Sakaryaspor galibiyetiyle 18 puanla tamamlayan Çaykur Rizespor, devre arasında ikisi forvet biri savunmada üç oyuncu transfer etmeyi planlıyor. Teknik direktör Saffet Susiç'in bu yönde yönetime rapor verdiği belirtildi.
Bu arada yönetimin Susiç'le hafta içi görüşerek, tecrübeli hocayla devam edip etmeme kararını bildireceği vurgulandı.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Saffet Susiç, ilk yarıyı galibiyetle kapattıkları için mutlu olduklarını belirterek, ligin ikinci yarısının çok daha iyi olacağını söyledi. Susiç, "Takımın başına beşinci haftada geldim. Benimle 12 maçta sahaya çıktı takım. Dolayısıyla eksikliklerimizi gördüm. Takımın bir analizini yaptım. Bunları yönetim kuruluna ileteceğim. Sağbek, stoper ve özellikle forvet mevkiine transfer yapılmalı. Yapılacak transferlerle ikinci yarı daha iyi olacağız" dedi.
Bu arada Çaykur Rizespor yönetiminin hafta içerisinde Saffet Susiç ile bir araya geleceği belirtilirken, Susiç'in görevine son verilebileceği de konuşuluyor. Susiç'in yerine ise bir dönem Rizespor'u çalıştıran Rıza Çalımbay'ın gelebileceği iddia edildi. Başkan Ekrem Cengiz, hafta içinde yapacakları yönetim kurulu toplantısında teknik direktör konusunu değerlendireceklerini belirterek, "Şu anda Susiç'le ilgili bir şey söylemek erken ve yanlış olur" dedi.
Öte yandan ligdeki istikrarsız gidişine Sakaryaspor'u yenerek dur diyen ve ilk yarıyı haftalar sonra kazandığı 3 puanla kapatan yeşil mavili ekip geçen sezonun ilk yarısında 3 teknik direktör değişikliği yaparak 17 maçta 15 puan toplamıştı. Yeşil mavililer bu sezonun ilk devresinde 18 puan toplayarak geçen sezondan 3 puan daha fazla aldı.
Çaykur Rizespor 2005 - 2006 sezonunun ilk yarısına Metin Yıldız ile başladı, Sakıp Özberk ile devam etti ve devreyi Güvenç Kurtar' la tamamladı. Geçen sezonun ilk yarısında 3 galibiyet 6 beraberlik alırken 8 karşılaşmadan da mağlup ayrılan yeşil-mavili ekip, bu sezona ise Kurtar yönetiminde başladıktan sonra 5. hafta sonunda takımın başına Saffet Susiç' i getirdi. Rizespor 17 maçta 5 galibiyet 3 beraberlik ve 9 yenilgi aldı ve devreyi 18 puanla tamamladı.
Öte yandan Fortis Türkiye kupasında hafta sonu deplasmanda Beşiktaş işe karşılaşacak olan Ç.Rizepsor, bu maçın hazırlıklarına yarın başlayacak. Yeşil mavililerde bademcik ameliyatı olacak Emrah ile ülkesine giden Victoria' ya izin verildi