Quote Originally Posted by apaydin2148
edit:Bakalım kayserispor,Konyaspor ve Erciyesspor'da oynayan futbolcular nasıl yapılmış.benim gönderdiğim gibi yapıldıysa diyecek bişey yok ama değişik olursa bu yazı çok büyük haksızlık olacak.FM2006'yı almak nasip olmadı daha
Konyaspor:
Ceyhun Eris: 28 ozellik random
Mustafa Er: 39 ozellik random
Levent Kartop: 39 ozellik random
Yasin Celik: 43 ozellik random
Zafer Demir: 43 ozellik random
Ozden Ongun: Kaleci, butun ozellikler random

Kayserispor:
Bulent Bolukbasi: 40 ozellik random
Ragip Basdag: 37 ozellik random

Erciyesspor:
Timucin Beyazit: 28 ozellik random
Cenk Isler: 31 ozellik random
Burak Akdis: 42 ozellik random

Dikkat ederseniz, bunlarin arasinda hic yabanci oyuncu yok. Zira yabanci oyuncular arastirilmis bir sekilde TR database'ine giriyor genellikle. Bunlara eklenen, yurt disinda oynamis turk oyuncular da var, Erhan Albayrak gibi. Ve tabii uzun senelerden beri database'de olan ve o nedenle ozellikleri database'de olan oyuncular var, Devran Ayhan gibi. Sorun genellikle bu oyuncularda degil. Son senelerde takimlarinda bir cok maca cikmis, genc ve orta yetenekli oyuncularda.

Bu ise zaman harcamadiginizi soylemiyorum hic bir zaman. Sadece yeterince zaman harcanmadigini dusunuyorum. Rica ederim editor ile Yunan ve Romanya liglerindeki takimlara ve oyuncularin ozelliklerine bakin. Orada goreceksiniz ki bir cok takim ve oyuncuda bu elestirdigim eksiklikler goz edilemiyor. Benim sorunum belli bir oyuncuya 5 veya 15 puan vermeniz degil, hic degerlendirmemeniz.

Quote Originally Posted by RoCCo_42
Perpetua merak eddim Kanadada takım warmı onlari arastirmasi zor olmuyormu ve eddie Gaven'i arastirirken biraz ucmussunuz gibime geldi.Cıplak gözle izledigim zaman normal bir oyuncudan farkı yokdu.

Bunları merakdan soruyorum sakın yanlıs anlasılma olmasın.
Kanada'da takim evet var. Arastirmasi ise zor oluyor ama en azindan MLS'in ikinci ligi gibi gorebilecegimiz USL'in bir cok maci TV'den gosteriliyor. Gelecek surum icin amacimiz USL liglerinin oynanabilir hale gelmesi ve MLS'i daha gercekci hale getirmek.

Gaven, Freddy Adu gibi medya tarafindan biraz sisirilmis bir oyuncu. Ama bazen de cok iyi oynayabiliyor. Ornegin, gecen hafta playoff macinda New England'a karsi cok iyi oynadi bence. Ama mac sirasinda hep kopuk kopuk oynuyor, bunu da genc yasina bagli tutuyorum ben kisisel olarak. 19 yasindaki Gaven bu sezon 8 gol 4 asist yapti. MLS gibi defansif bir ligde bu yasta bir orta saha oyuncusunun bu kadar basarili olmasi da o oyuncunun yararli oldugunu gosteriyor.