Merhaba,Originally Posted by Bigturk
FM 2006 henüz elime ulaşmadığından inceleyemedim, fakat sürekli mail yolu ile türkere şunu şunu atlamayalım diye bilgilendirme yapıyorum. Daha önce bir araya geliyorduk, ancak kendisi şu anda trabzonspor'da görev aldığı için pek görüşemedik son zamanlarda. Sürekli mailleşmemiz devam ediyor.
Araştırma için her hafta TFF tarafından açıklanan resmi maç istatistikleri baz alınıyor. Buna göre kim kaç gol atmış, kaç kez oynamış her türlü veri, araştırma başladığından beri tutuluyor.
Bu Süper Lig için yapılıyor, 2. lig A içinde yapıldığını hatırlıyorum. Ama o konuda net birşey diyemeyeceğim şu anda.
perpetura5099nın dediklerine gelince;
eski bir üyemiz olarak forumdaki yazılarını takip ediyorduk, görüşlerini de dikkate alırım. ABD araştırma ekibinde olduğunu da yeni öğrendim.
Bu seneye kadar araştırmada çok sıkıntı çekiyorduk, çünkü büyük bir coğrafyaya yayılmış ülkede tüm ligleri takip etmek için çok az sayıda araştırmacı vardı. Çoğunluğu da büyük şehirlerdeydi, bu sene yeni bir sistem oldu, medyada yer alan yazılardan sonra büyük oranda araştırmacı geldi. Ve bunlar bulundukları illere göre takımlara dağıldı.
Ben bizzat biliyorum türker FM 2005 öncesi haftalarca futbolu bırakmış oyuncuları tek tek ayıklamak için sabahlamıştı.
Ancak söylediklerini aynen türkere ileteceğim, gerekli incelemeyi yapıp ilk yamada düzeltileceğini sanıyorum.
Bir arkadaş da 2. ligdeki oyunculara değinmiş, Volkan Demirel Kartalspor'da oynarken keşfetmiştim, bu oyuncnun potasiyelinin 2. lig B'den daha yukarda olduğunu yüksek yapmamız gerektiğini, bizzat türkere iletmiştim. sonra öğrendim ki SI Games her lig için belli bir maksimum değer belirliyormuş. Daha sonra Volkan'ı o ligin en iyi oyuncularından biri yapmıştık, bunu da hatırlatatyım