Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, Türkiye Futbol Federasyonu'nun olağanüstü genel kurula gitmesi gerektiği, gitmez ise elinde olan yetkiyi kullanacağını açıklamasının ardından Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'dan beklenen açıklama geldi.
"Görevimin başındayım, bırakmıyorum"
Haluk Ulusoy yaptığı açıklamada görevinin başında olduğunu belirtti. Moralinin bozuk olduğu gözlemenen Haluk Ulusoy Türkiye'de meyve veren ağacın taşlandığını ve insanlar için, Türk halkı için görev yaptığını söyledi. Yaptıklarının ardından pişmanlık var mı sorusuna ise "Görevimin başındayım. Sağduyulu insanlar beni görmek istediği sürece görevimin başındayım" dedi.
"Türkiye'yi sokaklara döktüm"
Spordan Sorunmlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in olağanüstü genel kurul kararı alınırsa daha şık olacağını söylemesi üzerine Ulusoy, bunun arkadaşlarıyla birlikte alabileceği bir karar olabileceğini açıklamasında bulundu.
Bakan Şahin'in bu kararın alınmasını neden şık olarak yorumladığını anlayamadığını söyleyen Ulusoy, "17 bin 500 YTL için dava açıldı. Bunun için Türkiye aylardır bu davayı konuşuyor. Malesef böyle. Ben ülke futbolu için çalıştım. 30 yıldır Türkiye için çalışıyorum. Mahkemeye gittim diye kurul isteniyor. Milyonlarca insanı sevinç ile sokaklara döktüm. Bu kadar olaydan sonra bugünleri yaşamak gerçekten üzücü" dedi.
"Patron Futbol Federasyonu'dur"
F.Bahçe Spor Kulübü'nün kendilerine yönelik 'Şike skandalında Federasyon da vardır' açıklamasını talihsiz olarak nitelendirilen Ulusoy, kurumlara saygı duyulması gerektiğini ve Türkiye'de futbolun patronu Futbol Federasyonu olduğunu vurguladı.
Özhan Canaydın ve Melih Gökçek'in kendisinin görevi bırakması için yapacakları öneriye ise Ulusoy, "İki büyük başkanın böyle bir hakkı yok. Genel Kurulumuz herşeyi belirler" diyerek sözleirni tamamladı.

Alıntılı Yanıtla