155-180 CA normal bir oyuncu degil ne yazik ki.Originally Posted by Deza
155 ustu PA si olan (bunlara -9 ve -10 PA da dahil) ve 21 yasindan dusuk sadece 21 oyuncu var Ingiltere'de. Bu rakam Italya'da 33.
Biz ne zamandan beri futbolcu fabrikasiyiz ki bu ulkelerden daha fazla yuksek potansiyelli genc oyuncumuz olsun?
Ayrica, Turk insaninin bir sorunu vardir. Belli bir yasa gelene kadar cok iyidir performans, yas ilerledikse kalite duser cunku genc yastaki o aclik birden bire doygunluga donusur. O nedenle 170 ve ustu PA'si olan oyuncu Turkye'den pek fazla cikmaz. Terim'in U21 teknik direktorlugu sirasindaki basarili takimindan ancak 2-3 tanesi o seviyelere ulasabilmistir.
Camur atilacak neden olmazsa camur atilmaz. Zaten sadece camur atma amacli camur atanlar da kendilerini belli ederler. Isterim ki Turksportal ekibi ortaya oyle iyi bir arastirma ile ciksin ki camur atanlarin camur atma nedeni olmasin. Veya sadece camur atma nedeniyle yaptiklari elestirileri "yapilmasi gereken yapilmis" diyebilerek eritilsin. Ama camur atanlar database'in eksiklikleri nedeni ile guc buluyor. Bu gucu vermemek ise Turksportal ekibinin elinde.Originally Posted by Rocko
Ben 2005 cikar cikmaz, arastirmalar yeterince guncellenmiyor diye bir elestiri yaptim (Ornek olarak Abdullah Ercan ve Ogun Temizkanoglu). Bir insan buna 3 ay cevap vermedi. Bu elestirimi subat ayinda cikan patch'den sonra da yeniledim ve ancak o zaman tek tuk cevap geldi.
Ardindan Mayis ayinda Vieri databse hakkinda gorusler isteyen bir konu acti ve bu biraz tutuldu. Ama Mayis ayinda, yani futbol sezonunun bittigi zamanda ve FM ciktigindan 7 ay sonra boyle bir calismaya girmek biraz gec oldu. Ve gordugum kadari ile oradaki goruslerin bir kismi goz onune alinmadi (ornegin yine Abdullah Ercan). FM 2006'da Abdullah'da pek degisiklik yok hala (Ogun'un uzerine hafif oynamalar var ancak). Tek bir ornek ile asmak istemem insanlari ancak bu gibi daha cok ornek cikartilabilir.
Ben butun yazi FM2006 oynanamayan USL ve USL-2 liglerindeki 15 takimin her oyuncusunun boy, kilo, dogum yeri, tarihi gibi basit bilgilerini databse'e aktarmakla gecirdim. Ve bunlar oyuna yansitildi. Bu demek ki yapilabiliyor. Turkiye arastirmasina bakinca Hakan Sukur'un boyunu yanlis, kilosunu da eksik olarak gormek tabii ki insanin sinirlerini bozuyor.
Bir sure once (Mayis ayi) Vieri her takimi kimin arastirdigini gosteren bir liste cikartilacagini vaad etmisti. Acaba bu liste nerede? Ornegin diyelim ki ben Galatasaray veya Gaziantepspor'da bazi sorunlar gordum. Bunlari kime soylemem gerekli ki bu sorunlari duzeltilsin? Burada genel olarak yazsam o kisinin goreceginden ve duelteceginden ne kadar emin olabilirim? Ornegin her birinci lig takimini arastiran kisi neden burada gorus almak icin bir konu acmiyor?
Bu forumlarda Turker Tozar toplam 5 adet yazi yazmis. En son yazi 2003 yilinda yazilmis. Acaba neden kendisi ortaya cikip aciklamiyor sorunun nerede oldugunu. Neden bu sorunlarin duzeltilmesi icin cozum uretmiyor. Eger cozum uretilse database eminim ki eninde sonunda duzeltilir. Ama cozum uretmek yerine sorunlarin Turksportal disi nedenlerden dogdugu havasi yaratilmaya calisiliyor genelde. Iste bu yanlis. Eger birisi arastirmayi eksik yaptiysa mertce cikip, "benim en iyi yapabildigim bu, bana yardimci olursaniz daha iyisini yaparim" diyebilmesi lazim.