Quote Originally Posted by Deza
Bilmiyorum, ama suna katilman gerek: Yazdigim oyuncularin cogu yetenekli, geleceklerini bilmem, ama bazilari var(nuri, özgürcan, tevfik, caner, Erkan,ve birkac baska si daha) su anki statlarindan ve PA´lerinden daha fazlasini hak ediyorlar: Bu oyuncular gercekten birer süper yetenek, ve gelisebilirlerse gercekte de cok iyi futbolcu olurlar.
Italyada ingiltere de 33 ve 21 futbolcu PA 155-180 arasinda olabilir, ama u 17 düya kupasinda yoktular, U 17 Avrupa sampiyonu biz olduk, yani biz de artik daha fazla yetenek cikarabiliyoruz. Gecen Avrupa U20 sampiyonasina ikinci olduk, dünya kupasina gittik, ingilter otalya ne yapti??
Atlanilan bir nokta var burada. Ornegin bu 21 yas altinda ve Ingilterede oynayan oyuncularin arasinda Cesc Fabregas gibi genc yasta Ingiltere'ye transfer olmus oyuncular da var. Yani dunyanin en iyi ve oyunculari genc yaslarda satin almaya ozen gosteren liglerinden birisi kadar genc ve gelecek vaad eden futbolcumuzun olmasinin gercek disi olacagini soylemek istiyorum. Nuri Sahin'in o seviyede olabilecegine katiliyorum ancak digerlerinin 130 ile 170 arasinda bir potansiyelde olacagini dusunuyorum. Yani -7 ve -8'lik potansiyellerin uygun olacagini dusunuyorum. (Tabii aralarindan Nuri disinda bir iki oyuncu daha -9'a layik gorulebilir, bunu arastirmacilara birakirim, ancak listedeki butun oyuncularin bu seviyede olmamasi gerekli.

Ayrica Avrupa sampiyonasinda ikinci ve dunya kupasinda basarili olmamiz takimdaki oyuncularin su anda yasitlarindan daha iyi oldugunu gosterir. Ileride de yasitlarindan iyi olacagini gostermez. Ornegin GS'de oynayan Fabio Pinto bu yaslardayken Ronaldinho kadar buyuk (ve belki de daha buyuk) bir yildiz olunacak deniyordu. O yasta iyi olmak ileride de iyi olunacaginin her zaman gostergesi degil. Bu oyuncunun profesyonelligine ve kendisini gelistirme istegine bagli.