akrepveumut saolasın.. emirduran çok iyi açıklamış..yoo hayır antreman a falan hiç ellemedim... oyuncuya göre analiz yapıp kişisel taktiklere uygulaman gerekio... şunuda söyleyim benim taktiğim MUCİZE değil.. ben sadece bu taktiği bu oyuncularla uyguladım ve başarılı oldum .. sizleri avutmak amacım deil ... bak başarılı olan da olmuş... oyuncunun özelliklerini ii bileceksin.. ona göre ayarlıyacaksın.... istersen mevkii mevkii yazayım ...
benim taktiğe göre oyuncularda bulunması gerekn özellikler:
GK: yan top ve birebir lerde iyi olması gerekiyor.. jumping-one and ones .. klasik ii kaleci işte..
DR ve DL: çabuk,top kapması iyi bide iyi orta atabilen oyunculardan kurulu olması gerekio..
DC ler: bir çabuk bir uzun boylu be nöle kullanıorum .. siz istediğiniz gibi kullanabilrsiniz.. ancak birebirde kolay geçilmeyen oyunculardan oluşması önemli...
DMC: appiah gibi bi adam ..çok koşan savaşçı.. orta derecede pas atması yeterli.. yeterki iyi pres yapsın...
MR ve ML: tam winger dediğimiz adamlar olmalı buralarda...
MC(yıldıray ın olduğu mevki): teknik kabiliyeti yüksek gerektiğinde oyun kurabilen.. kolay adam geçebilen.. yıldıray gibibi adam olması lazım...
MC(AMC): Alex gibi bi adam lazım ama free role yapmayın onu bile koşturunderin paslar atabilen,orta yapabilen,oyun kurucu,iyi uzun şut çekebilen bi adam olursa çok iyi olur...
FC: Anelka gibi olmalı... çevik-hızlı-dripling i kuvvetli-vurdumu gol olan biri lazım... bide first touch ı iyi olmalı.. son zamanlarda tuncayı denedim... çok başarılı oldu 15 maç 15 gol..
tabii bunlar kesin yargılar değil.. sizin orda oynatacağınız oyuncuya göre kişisel taktikleri değiştirmeniz gerekli.. örneğin; uzun şutu ii olmaya nbi adam lon shoot- often derseniz... çok tribüne giden top görürsünüz.. illede benim taktiğimi kullanın demiyorum.. bunları uygularsanız kendinizde taktik yaparsınız... yeterki oyuncularınızı iyi analiz edin ve taktiği ona göre kurun.. gerisi gelir zaten.. saygılarr