-
Oyuna başladığımda ben de çok sakatlık problemi yaşıyordum. Sonra antremanlara dikkat edince ve çok sağlam iki doktor alınca bu sorun gözle görünür oranda azaldı. Ayda en fazla 2 sakatlık yaşıyorum, onlar da maçlarda oluyor. Antremanda 8 ay sakatlanan oyuncuları olanlar olmuş, ben hiç yaşamadım belki de şansıma böyle olmuştur.
Bu arada antremanda koçların çalıştıracağı bölümleri doğru ayarlamak çok önemli. Mesela Fitness'ı 1-5 arası olan bir koçu Strenght çalıştırmakla görevlendirirseniz, antremanda sakatlık yaşanması çok normal. Ben mesela her programa en fazla iki koç görevlendiriyorum, ikisi de o alanda uzman oluyorlar ve çalışma değeri en az 4 yıldız oluyor. Bu yöntem ile oyuncularım hem sakatlanmıyor, hem de moralleri yerindeyse değerleri hızla artıyor. Çoğu oyuncum potansiyel yeteneklerine ulaştı.
Bunun dışında gözlemlediğim bazı hatalar şunlar:
*Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon oldum ve Süper Kupa'yı aldım, formunun zirvesinde olan oyuncularımın değerleri normalde 10-15 milyon artması gerektiği halde tek ytl bile artmadı, aksine azalanlar çoğunluktaydı. Nasıl iştir anlamadım, Alex Şampiyonlar Ligi'nde en iyi oyuncu seçildi, değeri 6 milyon.
*Bir oyuncuya teklif götürdüğümde maaşını istediğinden 100.000 YTL bile fazla yazmama rağmen sırf appearance bonus'u biraz az verdim diye kabul etmiyor. Hayır, app. bonus'a istediği fiyatı da veremiyorum, yönetim maksimum fiyat koymuş onu aşamıyorsun. Ben de böyle saçma bir sebepten adamı alamıyorum.
*Yine oyuncuya teklif götürdüğümde deneme yanılma yapmak istiyorum. Eğer oyuncu teklifimi kabul etmezse baştan klübe teklif götürmek gerekiyor. Bir oyuncuyu almak için en az 5 defa klübüne aynı teklifi veriyorum, onlar da sıkılmadan kabul ediyorlar. En azından klübü kabul ettiğinde oyuncuya teklif götürürken pazarlık masasına otursaydık, o istediğini söyleseydi biz de teklifimizi sunsaydık ve pazarlık yaparak bir şekilde orta yolu bulsaydık. Umarım bunu Fm2008'e koyarlar.
*Maçta hakem düdük çaldığında, oyuncum topu rakibe vermek için resmen kendini parçalıyor. Önce topa gidip pas veriyor, top rakibi geçiyor, bu sefer tekrar topa koşup yine pas veriyor, top rakibin 1 metre uzağında olsa da bunu yapıyor ve rakip oyuncu da odun gibi bekliyor. Hayır, bu Time Wasting'i Often yapsam da oluyor. Anlamadım gitti.
*Lig sonunda en iyi yabancı teknik direktör seçiliyorum. Oysa Türk olarak Türkiye Ligi'nde oynuyorum.
*Oyuncularım en önemli Şampiyonlar Ligi maçında bile zayıf rakipleriyle oynayacakları milli maçlarına gidiyorlar. Tam finale çıkmak üzereyken 5 as oyuncumun Brezilya ile Bolivya ve Arjantin ile Guatemala maçlarına gitmesi çok can sıkıcı.
*Daha önce de bahsedildiği gibi Fenerbahçe ile oyuna başlayınca takımda 7 yabancı bulunuyor ve sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Alex'le yeni kontrat yapamıyoruz. Sırf onu takımda tutmak için diğer yabancıları transfer listesine koydum, alıcı çıkmadı. Fiyatlarını düşürüp klüplere önerdim, ilgilenmediler bile. Son çare, sözleşmelerini iptal edeyim dedim ve tazminatı kabul ettim. Bu sefer de yönetim tazminatı ödemeyiz dedi. 3 ay öyle geçtikten sonra bir yabancımın sözleşmesini fesh etmeyi kabul ettiler de rahat nefes aldım. Bütün bunlar bana saçma geldi, madem gerçekteki gibi 6 yabancı sınırlaması koymuşlar, Fenerbahçe'nin oyun başında 7 yabancıya sahip olmasına nasıl göz yummuşlar. Sonra da kadrondaki oyuncuyu takımda tutmana izin vermiyorlar. Saçma...
Şimdilik aklıma bunlar geldi, umarım düzeltilebilecekler ilk yama ile düzeltilir de gereksiz sorunlara canımızı sıkmadan oyunu güzel güzel oynama şansına sahip oluruz.
Mesaj Yetkileri