-
Arkadaşlar bu topici görmediğim için bir tane daha açmıştım demin...Herkesten özür diliyorum tekrar...
Dün gerçekten yıkıldım...Aklıma Akdeniz Oyunlarındaki takımımız geldi bir an için ve kendi kendime dedimki bu takım nerede o takım nerede...
Çok ufak tefek şeyler gibi gelebilecek sorunlar maalesef dünde canımızı yaktı...Hepimiz FM oynuyoruz...Taktiksel ayarlamaları yaparken nelere dikkat edileceğini az çok biliriz...Örneğin duran toplardaki adam paylaşımımız tam bir felaketti...Yediğimiz ilk goldeki hatayı bilmiyorum farkettiniz mi???Senderos gibi uzun boylu bir oyuncuyu Serkan Balcı marke etmeye çalışıyordu...Bir serbest vuruş kullanırken ikinci yarıda Tümer topu Ümit'e bıraktı ve Ümitte istediği yere atamayınca dönüp biraz sitem etti...Allah aşkına serbest vuruşları kullanacak oyuncumuz Ümit Özat mı olmalı???Aklıma gelen bir konuda İbrahim Toraman olayı...Konsantrasyon eksikliğimiydi bilmiyorum ama ikinci yarı oyundan çok düştü...Adeta koşamadığını gördük...Hayır koşamıyorsun orta sahaya kadar neden çıkarsın yada çıkarılırsın...
Kimse kusura bakmasın Ergün Türk futboluna çok hizmetler vermiş bir oyuncu olabilir ama artık kadroda bulundurmanın bir anlamı yok bence...Zaten Fatih Terim Ergün'ü nerede izledide kadroya aldı anlamıyorum..GS'da forma bulamazken kadroda olması ilginç...Sivas'tan bir oyuncu çağırıldı kadroya sol bek Hayrettin...Ben açıkçası oynatacağını düşünmüştüm hocanın...Adam gerçekten sezon başından beri iyi bir form yakaladı...Ümit Özat elinden geleni yapıyor ama bunun bu şekilde devam etmeyeceği aşikar...Ama Hayrettin yedekte bile yoktu...Yenilmek önemli değil çok yenilgiler gördük...Ama yenilmeninde bir adabı usulü olmalı biraz...Şahsi fikrim ilk yarıdada ikinci yarıdada ortada bir taktik yoktu bizim açımızdan...Varsada ben ona taktik demem...Nasıl hücum yaptığımızı anlayan oldumu allah aşkına...Kanatlarımı kullandık hayır...Bir tane düzgün kanat ortası yoktu...Kanatlardan atak yapmayacaktıkta neden Hakan'ı kadroya aldıki sayın Terim...Halil sezon başından beri iyi bir performans sergilemiyor mu takımı yerlerde süründüğü halde???Neden oyuna sonradan giriyor anlamadım...Ortadan mı atak yaptık desem oda yok...Adamların kalecisi çok kötü dedi herkes...Kaleyi bulan bir tane doğru düzgün şutumuz var mıydı???
Yenilgi her zaman olur ama bu ayrıntılar benim açımdan çok önemli...Yine yenilelim ama 80. dakikada oyuna giren oyuncumuz Ergün Penbe olmasın...Nuri Şahin girsin mesela hiç değilse önümüzü görelim...Anadoludan alınacak sadece bir oyuncumu var Türkiye'de...O zaman zaten bırakıp gidelim ne gerek var futbol konuşmaya bu ülkede...Ben şahsım adına bunları populist yaklaşımlar olarak görüyorum...İlla dört büyüklerden mi alınmak zorunda oyuncu ben bunu anlayamıyorum...Tecrübe diyorlar ama biz Letonya maçından beri görüyoruz tecrübrenin bize ne getirisi oldu...Aşmamız gereken çok sorun var önümüzde...
Oyuncularımız bir duran topta adam paylaşımı yapamıyorsa ya oyun zekaları çok düşük yada antrenörler hiçbirşey öğretemiyorlar...Kimse kusura bakmasın ama çok geri gidiyoruz gün geçtikçe...
Ayrıca İsivçrelilerin (forum kuralları olmasa başka isimle hitap ederdim) yaptıkları barbarca davranışlarda hiç hoş değil...Hakemin zaten biliyorduk İsviçreyi kayıracağını...Şimdi Futbol Federasyonu ne yapacak bakalım göreceğiz...Bırakın federasyonu devletin müdahale edip ceza almalarını sağlaması lazım...Ayrıca FİFA ve UEFA'yada rest çekilmesi gerekir...Adeta aşağılandık...Yıllarca bize barbar diyen insanların gerçek barbarlar olduğu çıktı ortaya...Olsun bizler yinede saygılı olalım onlar geldiğindeki insanlık görüp belki utanırlar...Zaten biz onların yaptığını yapsak dünya kupasından ihraç ediliriz...Tabi bu son söylediklerim ne olursa olsun takımın berbat oyununun bahanesi olarak kabul edilemez...
Mesaj Yetkileri