Kanal D'de maç izlemek bir zulüm oldu artık. Ne ruh kalıyor, ne heyecan kalıyor insanda. Üst üste gelen sıkıcı spiker(!) yorumları, maçın en önemli anlarında bile gereksiz anlatımlar... Daha daha neler anlatsam boş bence. İzleyip, anlamak ve televizyonu kapatmak gerekiyor aslında ama milli maç işte. İzlemeden olmuyor. Ah bir lig maçı olsa...
Bu bir gerçek ki İlker Yasin spor spikerliğinin babası. Şu ana kadar birçok kaliteli ismi yetiştirmesinin yanı sıra gazetecilik konusunda da önemli makalelere imza atmış bir spor adamı. TRT'in lig maçlarını verdiği yıllardaki başarılı anlatımıyla gönüllerde taht kurmuş, idol olmuş bir spiker. Ama yıllar geçti, devir değişti. Herkes değişti,ilerledi İlker Yasin geriledi. Tamam, belki senin yaşın kaç, başın kaç? Sen kimsin, şu an kadar ne yaptın ki İlker Yasin'e laf atıyorsun diye sorular yöneltebilirsiniz. Fakat ben kendimin değil büyük bir kitlenin sözcüsüyüm.
İlker Yasin maçları nasıl zulüme çeviriyor...
1. İsviçre maçında Fatih Terim'in Ümit Özat'ı oyundan çıkarması İlker Yasin'in başında patladı. Ümit Özat diyene kadar en az 5 tane isim saydı. Sanırım numaraları önüne koymamış veya heyecandan(!) dikkat etmemiş.
2. Yorumcular Hikmet Karaman ve Rıdvan Dilmen'in soruları karşısında çuvalladı. İsviçre'den bir futbolcunun sarı kart sınırında olup olmadığı soruldu. Böyle önemli bir maçta ve '10 gün çalıştım' demesine karşın bu soruya cevap veremedi.
3. Telaffuzlar İlker Yasin'in en büyük sorunu. Doğru şekilde telaffuz ettiği yabancı oyuncu sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek seviyede. Örnekleri sıralayacak olsam bu satırlara sığmaz.
4. Sadece yabancı oyuncular için geçerli değil bu durum. İlker Yasin Türk futbolcuları karıştırmada da usta. Malmö maçında İbrahim Üzülmez'in İbrahim Tandoğan olduğunu hatırlayın.
5. Danimarka maçında bitime 7 dakika kala galip geldiğimizi söylemiş ve yanılmıştı.
Bunlar İlker Yasin'in belli başlı sorunları. Daha neler var neler...
Türkiye'de birçok yetenekli genç spiker var. Hatta Kanal D'de bile. Örneğin Gökhan Telkenar. İlker Yasin'in bence tamamen yorumculuğa dönmesi gerekiyor artık.Yerini gençlere bırakmalı. Bu kadar önemli maçları İlker Yasin'den dinlemek istemiyor futbolseverler. Sanırım kulüp yöneticilerin tek isteği ise Turkcell Süper Ligi yayın haklarının Kanal D'ye geçmesi. İşte o zaman kombine sayısı inanılmaz seviyede artar diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum?