1 ile 18 arası toplam 18 sonuç

Konu: Fatih'in Fermanıdır Dikkatli Okuna

Hybrid View

Nesil
    2005
    Yer
    Belli bir yerim yok adımd

Quote Originally Posted by TR.CaPTaiN View Post
    Bir Cem Sultan olayının bile Osmanlı'ya nelere mal olduğu düşünülürse 10-15 tane belki daha fazla Cem Sultan olayı ne zararlar verirdi.
    ya üff sen kendi ağzınla diyorsun cem sultan olayı diye.cem sultan kimin oğlu fatihin oğlu 2.bayezid kimin oğlu fatihin peki cem sultan olayı ne zaman patlak verdi fatih öldükten sonra yani bu kardeş katlini yasa haline getirmiş ama kendi oğluna bile uygulatamamış.ben yukarıda ne dedim çoooook büyük bir devlet adamı ama pek iyi bir insan değil yada şunu söyliyeyim çok zeki olan birisi çok iyi olucak diye bir şey yok.anlatmak istediğim bu.yani kendi ağzınla aslında iyi birisi olmadığını söylüyorsun.bence iyi bir insan olsa ilk önce çocuğuna adam akıllı eğitim verirdi.(bakın verdirirdi demiyorum zaten verdirdi.)
    not:yazacaklarım bu kadar lütfen bu konuyu daha fazla irdelemeyelim...
    Bursasporlu Olmak Ayrıcalıktır...

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Quote Originally Posted by gezenti View Post
    ya üff sen kendi ağzınla diyorsun cem sultan olayı diye.cem sultan kimin oğlu fatihin oğlu 2.bayezid kimin oğlu fatihin peki cem sultan olayı ne zaman patlak verdi fatih öldükten sonra yani bu kardeş katlini yasa haline getirmiş ama kendi oğluna bile uygulatamamış.ben yukarıda ne dedim çoooook büyük bir devlet adamı ama pek iyi bir insan değil yada şunu söyliyeyim çok zeki olan birisi çok iyi olucak diye bir şey yok.anlatmak istediğim bu.yani kendi ağzınla aslında iyi birisi olmadığını söylüyorsun.bence iyi bir insan olsa ilk önce çocuğuna adam akıllı eğitim verirdi.(bakın verdirirdi demiyorum zaten verdirdi.)
    not:yazacaklarım bu kadar lütfen bu konuyu daha fazla irdelemeyelim...
    Sorunda orda işte Bayezid kardeşini öldüremedi öldürseydi sorunların hiçbiri cıkmazdı.Ayrıca herşeyde olduğu gibi evlattada bozukluk olabilir her cevizin için dolu diye bir şey yok.(Unutma ki dinsiz peygamber evlatları bile olmustur) Yaptıkları fermanları ortadadır zaten Fatih zeki biri olduğu için iyi biri demiyorum yaptıklarıyla mükemmel biridir diyorum hatta Türk tarihinin komutanıdır.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Mesaj Yetkileri