F.Bahçe'yi neden yenmeyelim!"
AZ Alkmaar Teknik Direktörü Louis van Gaal antreman öncesi düzenlediği basın toplantısında F.Bahçe'nin gücüne saygı duyduklarını ancak galibiyet için sahaya çıkacaklarını, beraberlik için oynamayacaklarını söyledi.

UEFA Kupası 3. tur ilk maçında yarın temsilcimiz Fenerbahçe ile karşılacak olan AZ Alkmaar ülkemize geldi. Yaklaşık 4 saatlik bir rötarla İstanbul'a gelen Hollandalı ekibin teknik patronu Louis van Gaal, maçtan önce bir basın toplantısı düzenledi. İstanbul'a 16 kişilik bir kadroyla gelmelerinin dezavantaj gibi görünmesine rağmen sahaya çıkartacağı oyuncularına güvendiğini belirten van Gaal, "Yedek oyuncularımızın sahada elinden geleni yapacağına inanıyorum. 3. kalecimiz Ajax'ın altyapısından yetişti ve daha önce Milli Takım kadrosunda Türkiye'ye karşı oynadı. Ben kendisine güveniyorum. Ajax'ın altyapısının nasıl bir ekol olduğunu anlatmama gerek yok heralde" dedi.

Gazetecilerin, "Tüm planlarınızı ikinci maç için mi yaptınız?" şeklindeki sorusuna van Gaal, "Hayır yapmadık. AZ Alkmaar'ın çıkışı ve başarıları kendini ilgilendirmektedir. Fenerbahçe'nin gücünü gözönünde bulundaracağız. Ancak beraberlik için sahaya çıkmayacağız. F.Bahçe'ye saygı duyuyoruz. Ama biz galibiyet için oynayacağız" diye konuştu.

"Pierre'le konuşmadık"

"Eski Fenerbahçeli Pierre Van Hoijdoonk'tan bigi alıp almadığı" şeklinde sorulan soruya van Gaal, "''Hayır, öyle şeylere inanmıyorum. Futbolcuların analizlerine inanmam. Antrenörlük bir meslektir" karşılığını verdi.

"Rötar bizi yordu"

Uçaklarının rötar yapmalarının kendilerini yorduğunu ifade eden van Gaal, "Biz uçağın geç kalkacağını bildiğimiz için kulüpte bekliyorduk. Ancak hava limanına geldiğimizde 4.5 saatlik bir rötarın daha olacağını öğrendik. Bu rötarın futbolcular üzerinde bıraktığı etkiyi yarın göreceğiz" şeklinde konuştu.

"Hedefimiz sadece ilerlemek"

UEFA Kupasında hedef belirlemediklerini vurgulayan van Gaal, "Biz gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz. F.Bahçe çok büyük bir kulüp. Biz ise yeni bir ekibiz ve takım olmaya çalışıyoruz. UEFA'da nereye kadar gideceğimizi şimdiden kestirmek zor" dedi. Hava şartlarının futbolda çok önemli olmadığını iddia eden van Gaal, "Önemli olan hava şartlarından ziyade sahanın zeminidir. Zemin iyi olursa hava şartlarının pek bir önem yoktur" diye konuştu.

"F.Bahçe'yi neden yenmeyelim"

Yarınki maçta kalitelerini ortaya koymayı hedeflediklerini vurgulayan teknik adam, "Kayserispor ile yaptığımız maçtan daha başka bir atmosferle karşılaşacağımızı biliyoruz. Ancak biz de Sevilla ve PSV'yi deplasmanda yendik. Fenerbahçe'yi neden yenmeyelim. Bunu başaracak bir ekibiz. Biz Avrupa'nın en üretken takımız. İçerde ve deplasmanda aynı sistemle oynuyoruz. Deplasmanlarda daha fazla galibiyet aldığımızı belirtmek isterim" dedi.

"Kezman'dan çekiniyoruz"

Kezman'ı yakından tanıdıklarını söyleyen van Gaal, "Kezman gole yakın bir oyuncu. Bu maçta oynamamasına çok seviniyorum. Burada Hollanda'dan daha az gol attığını duydum. Ancak çok tehlikeli bir gol adamı" şeklinde konuştu. Van Gaal, hastalığı nedeniyle kadroda olmayan Şota'nın kendileri için önemli bir eksiklik olduğunu sözlerine ekledi.