Originally Posted by
Frank_Castle
Alex 1 parsel ileriye taşıyor ama maç boyunca yarım parsel koşuyor..
Bugün oynasaydı da çok şey değişmezdi, hem kesilen sanırım golü atan nobre olurdu..
Görüşlerine katılmıyorum, kanaatimce yanlış düşünüyorsun.Fenerbahçe'nin Alex'li maçlarını az izlediğini düşünüyorum.
Daha önce de dedim, basın özellikle Alex'i eleştiriyor.Karışıtırılan bir Fenerbahçe her zaman basının daha fazla tiraj yakalamasını sağlar.
Alex oyun kuruyor, top kaptırmıyor, top saklıyor, şut çekiyor, dribbling yapıyor, tersten gelen oyuncuları tek pas ile görüyor, nokta pas atıyor.60 metre ara pası atabiliyor ve zaten çok teknik olduğunu topu ayağına aldığı anda anlıyorsunuz.
Alex hiç bir zaman kötü pas atmadı, attığı da görülmedi.
Çift santrafordaki ileride top saklayabilme durumu, Alex ile Anelka'daki uyum ile zaten sağlanabiliyor (kontraatak taktiklerinde).Bununla beraber Alex'in takım oyunu dışında becerileri de böylece Fenerbahçe'nin yararına oluyor.
Duran toplardaki becerisi ise, gelmiş geçmiş en büyük duran top yeteneklerinden biri.
Alex'in pres yapmaması Fenerbahçe için sorun değil, Fenerbahçe onun defansif zararını, alan savunması ile kapatabiliyor.Bunu tartışmak durumu görmeden, kabataslak yorum yapmak gibi bence.
Basının Alex'i linç etme kampanyasına yardım etmeyin, lütfen ...
Zaten Alex bu türlü eleştirilerden de etkilenmez.Basının kalbinden geçeni bile bilirim, futbol bilgime de çok güveniyorum.
Dip not: Bilginin ulaşılabileceği en üst seviyeye ulaşamadık şu dönemde insanoğlu olarak, o yüzden benden daha iyi bilgisi olan da mutlaka ki vardır(Bu her şeyi ben bilirim demek anlamında değil).Aslında hepimiz bilgiyi öğrenmek için daha yeni yeni emekliyoruz.

Originally Posted by
Frank_Castle
Hakem iyi yönetti, en başta biraz saçmaladı gibi göründü ama futbolcuların da iyi niyetli olmasıyla kontrolü sağladı.. ligin şampiyonu zaten belirlenmişti, bu da şimdiden garantisi oldu.. hayırlı olsun ..psv maçında başarılar..
'Ligin şampiyonu zaten belirlenmişti' cümlesi hoş değil, centilmenlik içerisinde farkın açılması sonucu söylüyorsan ayrı tabi ki.Fakat uzun zamandır konuşulan hakem konusu ise kastın, hiç hoş değil söylemek istediklerin..
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı