- Sayın hocanın Brezilya ikinci liginde JFZ isimli bir kulübü var ve başkanlığını yürütüyor? Zico hiç teknik direktör görevden aldı mı başkan olarak?

ZİCO: “10 senedir bu takımın sahibiyim ve başkanlığını yapıyorum. Bu süre içerisinde benim yapmam gereken bir başkan olarak teknik direktör ve futbolcularıma en iyi çalışma imkanını sunmak ve profesyonel ortamlarda çalışmalarını sağlamak. Tüm bu imkanlara rağmen eğer teknik direktör başarı getiremiyorsa görevden alınabilir..

Şu ana kadar yanılmıyorsam sezon ortasında 1 kere teknik direktör değişikliğine gittik. O zaman düşme tehlikemiz vardı, baktık ki; o teknik direktörle olmayacak.

Yönetimimizle karar alıp görevden aldık ve başka teknik direktör getirdik. Bunun sonucunda da ligde kalmayı başardık. Sezon ortasında teknik direktör değişimi çok zorunlulukla olmadığı sürece tercihim değil.

Profesyonel olarak çalışma imkanı verildiği halde başarılı olunmuyorsa tabiki değişim yapılabilir. Elbetteki başkanlar her zaman söz sahibidirler kulüp içerisinde.

Beraber çalıştığı insanlarla kararı alır, son söz ona aittir. Ben o kulübün başkanı olarak hiçbir zaman profesyonelin işine karışma taraftarı değilim. Burada teknik direktör olarakta, işime karışılmadığı sürece en iyisini yapmak için elimden geleni yaparım”

-Sayın Zico Brezilya’da spor bakanlığı yaptığı dönemde futbol yasası çıkardı? Türkiye’de böyle bir yetkisi olsa şu an ilk hangi konuda böyle bir yasa çıkarırdı?

ZİCO: “Böyle bir gücüm olsaydı ilk yapmak isteyeceğim şey, seyircisiz futbol oynama kararlarını tamamen ortadan kaldırmak olurdu. Seyircisiz futbolun tadı yok, olmaz. Seyircisiz futbol tanımlanamaz diye düşünüyorum.

5-10 kişi yüzünden 40-50 bin kişi cezalandırılıyor. Ben bunu büyük bir haksızlık olarak görüyorum. Her türlü önlem alınmal olayların olmaması için ama diğer taraftarlar bunlar yüzünden cezalandırılmamalı.

Olaylara sebep olanlar belirlenip cezalandırılmalı ama başkalarının haklarını yemeleri önlenebilir. Bundan ben de çok muzdaribim”

- Zico’nun son mesajı nedir?

ZİCO: “Fenerbahçe Televizyonu’na benim hakkımda taraftarlara bizi izleyenlere takım ve kendimi tanıtma ve anlatma fırsatına teşekkür ediyorum. Taraftarımız bizimle birlikte olduğu, destek verdiği sürece ve destek hissettirdikleri sürece daha faydalı olacaklardır. Futbolcularım bu desteğe en çok muhtaç kişiler. Onlar bunu hissettikçe daha güçlü oluyorlar.

Biz tek hedef için birlik olmalıyız. Taraftar, yönetim, kulüp, futbol takımı çalışanları, televizyonumuz, tüm camia, hepimiz şampiyonluk ve başarı hedefi için birlikte olmalıyız.

Hedefe ulaşınca yine beraber olacağız. Fenerbahçe taraftarı, sahadaki futbolcunun mücadelesi ve iyi niyetinden şüphe etmesin. Tüm oyuncular galibiyetler için çıkıyor sahaya. Onlar destek versinler, futbolcularımız da onlara galibiyetle cevap vereceklerdir.”