CHEMrah TV Hile Karşıtı Gösterilere Destek Verdiğini Açıkladı. İşte hile yapma-ma-nın yolları :

Birazdan anlatacaklarım bir fikirden ibarettir. Katılmayabilirsiniz ama gerçekliğinin, tarafımdan sağlaması yapılmış şeylerdir. Önce "hile nedir" ile başlamak istiyorum.

Hile : Oyundan zevk alınamadığı anlarda yapılan, oyundaki küçük düzenlemelerdir.

"Oyundan zevk alınamayan anlar" derken ne anlıyoruz peki. Başarısızlık mı sadece? Hayır sadece bunu anlamamalıyız. Soruyorum şimdi, Galatasaray, Arsenal'e UEFA finalini kaybetseydi biz zevk alamayacak mıydık? Tabiki hayır. Eksiğimiz ne peki? Esksiğimiz yapabileceklerimizi değil de yapabildiklerimizi düşünmemiz. "şampiyon olamadım" yerine "bir gün şampiyon olacağım" diyebilsek hiç hileye gerek kalmayacak.

Oyundan sadece başarıyla zevk almak pek doğru değil. Belki oyunu oynama süresi kısıtlı olan birisi kısa sürede tadına varmaya çalışıyor olabilir ama sürekli oynayan birisi için hedefsiz kalmak çok kötü birşeydir. Unutmayın ki vitrindeki bir kazağı almak istemek ve ona zor ulaşmak size daha çok zevk verecektir. Mağazanın sahibinin onu vitrinden çıkarıp "al senin olsun" demesine bir süre sevinirsiniz ama artık bir hedefiniz yoktur ve siz artık kazağa ulaşınca mutlu bir insan olamayacaksınız.

İşte hile yapmamanın yollarından biri de kariyerinizi anlattığınız bir hikâyenizin olmasıdır. Nasıl mı olacak? Kariyerinizi bu şekilde anlattığınız zaman, aslında göremediğiniz şeyleri görecek ve daha başarılı olacaksınız. Mesela ben F.Torres'i o kadar anlattım ki artık, bir bardak suyu kaç yudumda içtiğini biliyorum. Bunun için A.Madrid'in web sitesini takip ediyorum ve o kadar keyif alıyorum ki anlatamam. İnternette dolaşırken çok ilginç fikirler geliyor aklıma. Böylece yazdıklarımda hiç zorlanmıyorum. Sırf başarı için değil tabi bu hikâyeler. Mesela siz, bir Manchester United - Liverpool maçını 5 dk da oynayıp geçmeyi mi tercih ediyorsunuz? Futbol niye güzel o zaman? Bu maçı sayfalarca anlatmanın tadını ben hiç bir şeyden alamam. Evet, belki 2050'lere gelemiyorum oyunda ama 4 sezonda, oynayacağım 44 sezondan daha çok zevk alıyorum. Bunu size aşılamak zor biliyorum. Herkes yazmayı sevmiyor. Şu an evdeyim ve kimse yok açıyorum müziği ve yazmaya başlıyorum. FM aklıma bile gelmiyor yazarken. Sadece futbolu düşünüyorum. Sadece bir defa için denemenizi istiyorum.

Hikâye yazmakla oyundan zevk alabileceğinizi kabul ettiğinizi düşünüyorum ama yazmasanız da bu oyundan hilesiz tat alabilirsiniz. Mesela, bizim golleri vidyo rehberinde söylediğimiz gibi gollerinizi klip haline getirebilirsiniz, oyununuzla ilgili istatistiki bir analiz yapıp paylaşabilir, oyuncularınıza kalitesine göre puan vererek, gösterecekleri performansa göre zamanla bu puanların nasıl değiştiğini gösterebilirsiniz. Tıpkı lig puan tablosu gibi, oyuncu puan tablosu yapabilirsiniz. Daha o kadar çok ilgi çekici şey yapabilirsiniz ki, hem siz tat alırsınız hem de insanları eğlendirmek size ayrıca tat verecektir.

Son olarak diyorum ki hileden kurtulun, bazı şekerler yalayınca değil, çiğneyince tat verir. Bol FM'li günler...

Haber : Emrah Gürbüz - CHEMrah TV / Melitene
Kamera : Murat Altııslanmaz
Destek : Yurosıport
Çaylar : Veresiye...
Telefon : Parasını yatırmadığımız için kapandı.
Su : Rota virüsü karıştı.
Yazıyı düzenleyenler : Salih Modifier, Halit Organizer, Bilge Çeliker
Yazının eklenmesini istemeyenler : Sema Hayır, Coşkun Olmaz, Cenk İnanmam
Yazıcı çıktısı (basın kopyası) : HP All-in-One
Amaç : Vardır elbet bir amacı.