Öncelikle oyunun yapımında emeği geçenlerin emeklerine saygısızlık etmek istemem.Piyasadaki (bence) en gerçekçi Manager oyununu bizlere sundukları için teşekkür ederim.![]()
Ama benim nacizane bir eleştirim olacak.
Hepimiz futbolu seven ve (tahminimce) takip eden insanlarız.
Az çok Avrupa liglerini de izliyoruzdur.
Dolayısıyla,oynanan futbolun tarzından,istatistiklerinden de haberdarızdır.
Yani dünyada futbolun daha defansif,daha kontrollü ve az pozisyonlu bir hale büründüğünü biliyoruzdur.
Çok zayıf takımlar hariç,liglerde her takım büyüklere kök söktürüyor.
Gelelim bunun oyuna olan yansımasına:
Örneğin; Çok iyi bir kadronuz var,oyuncular ideal mevkiilerinde oynuyor,ilk 11'inizde oynayan 7-8 tane milli oyuncunuz var,dengeli ve kontrollü futbolu benimseyen bir dizilişiniz var ama,ligin vasat takımları ile maç yaparken rakibin toplam şutu 23,kaleyi bulan şut 17 falan oluyor. Benim çektiğim şut 33 kaleyi bulan 24 gibi abartılı rakamlarla karşılaşıyoruz.
Sadece rakamlara takılmayalım.
Halbuki günümüz futbolunda çok çok zayıf rakipler hariç,hiçbir lig maçında bu tip istatistiklere rastlamayız. Hatta bazen Premier Ligi maçları bile sıkıcı olabiliyor.Bunu oyunda görmek isterdim açıkçası.
Adı sanı duylumadık takımların takır takır paslaşmaları beni oyundan soğutma noktasına getirdi.
Passing:9 olan bir adamın 70 metrelik milimetrik paslarını da görüyoruz.Kompany'nin yanından süzülüp gidiyor adam...
Nerde kaldı adamın özellikleri,tacklingi,anticipation'u?![]()
Tabi ki rakibi ezdiğim maçlar da oluyor,veyahutta rakibin tek kale oynadığı maçlar.Ama çoğu zaman böyle 2 takımda da kabarık "shots on target" istatistikleri görüyorum.
Kısmen taktiklerimle ilgili olabilir,kabul ediyorum,ama bence tamamen taktik değil mesele.
...Sevgiler,Saygılar...
.