Transfer çalışmaları hızlı devam ederken basında çıkan "Anelka Ayrılıyor" haberleride oldukça tedirginlik yaratmıştı.

Basında çıkan bu haberler daha durulmadan gerçek olduğu ortaya çıktı ve Anelka transfer listesine konulmak istendi.Ancak Anelka'nın isteği geri çevrildi.

Bu arada Murat Özdemir'in Türkiye'ye yola çıktığı transfer için 3 büyüklerin kapılarını tek tek çalacağı konuşuluyordu.Bu arada Murat Özdemir'in Türkiye'ye giderken yanında 4-5 tane bavul götürdüğüde dikkat çekti.

İlk durak Beşiktaş'tı Gökhan Zan ve Ricardinho için girişimlere başlamıştım.
Ardından 2.durak Fenerbahçe idi.Alex'in sözleşmesi bitmek üzereydi ve transfer edebilseydim bonservis bedeli ödemeyecektik.Diğer isim ise Staphan Appiah idi.
Son durak Galatasaray...Burada Arda Turan için sadece çalışmalara başladık.

Türkiye'den dönen Murat Özdemir İngiltere'de havaalanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı;

Muhabir: Sayın Özdemir Türkiye'ye Transferler için gittiğiniz söyleniyor ne diyorsunuz?

Murat Özdemir: Türkiye'ye ailemi görmeye gittim.Transferler için bir şey söyleyemem.

Muhabir: Efendim, Özellikle Galatasaray'ın genç yıldızı Arda'yı ve Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Alex için Başkana baskı yaptığınız söyleniyor ne diyorsunuz?

Murat Özdemir: Böyle birşey kesinlikle sözkonusu değil.Biz hiçbir oyuncuya yalvaracak değiliz.Teklifimizi yaparız gelen yanıta göre gerekenleri yaparız.Arkadaşlar izin verirseniz Kulüp binasına gidip oyuncularımı görmek istiyorum.İyi Günler...

Muhabir: Hocam Başkan'ın sizi apar topar İngiltere'ye geri çağrıldığı söyleniyor ne diyeceksiniz?

Murat Özdemir: İyi günler...

Kulüp Binası;

Phil Gartside: Murat Bey arkadaşlarla uzun uzun konuştuk tartıştık ve senin görevine son vermeyi planlıyoruz.Söylemek istediğin birşey varmı?

Murat Özdemir: Geçirdiğimiz 1 sene için teşekkür ederim.

Ve işte beklenen son gelmişti.Bolton kariyeri sona ermişti...