İlk 4-5 maç kimse bu adamdan birşey beklemesin,kendi itirafıdır;''Sahaya çıktığımda çok heyecanlı oluyorum,takıma alışmam biraz zaman alır,bu yüzden Beşiktaş taraftarı bana her zmaan destek olsun ,onların yüzünü güldürmeye çalışıcam'' gibi birşeyler zırvalamıştı Bjk'Ye transfer olduğunda..
Okan Koç kimdir?
Aslen Sakaryalı olan 21 yaşındaki Okan Koç'un çocukluğu İstanbul'da geçti. Meşin yuvarlakla Alibeyköyspor'da tanışan Okan Koç'u 14 yaşında keşfeden Çanakkale Dardanelspor Genel Menajeri Nahit Güzel kırmızı-beyazlı kulübe kazandırdı.
Yaş grubu takımlarında forma giydikten sonra Süper Gençler'de kendini gösterme olanağı bulan Okan Koç, ilk kez Çanakkale Dardanelspor A Takımı'nda Şenol Ustaömer'li dönemde 3 sezon önce deplasmanda Eskişehirspor'la oynanan ve 1-1'lik skorla sonuçlanan maçta yer aldı.
Bu karşılaşmada tek golün asistliğini yaparak dikkat çekti.
Okan Koç'un futbolunu tanıtması Hürser Tekinoktay'lı sezona rastlar.
Gol sıkıntısı çeken takımına kadro içinden çare arayan Tekinoktay; Okan Koç'a forvet hattında görev verir ve Okan Koç 2 sezon önce ligin ilk yarısında yer aldığı hücum hattında 8 maçta 8 gol kaydederek flaş transferler arasında ismini duyurur.
O yıl Galatasaray'ın Menajeri Cüneyt Tanman'ın ısrarla sarı-kırmızılı takıma kazandırmak istediği Okan Koç'a Cimbom'lu kurmaylar bonservis bedeli olarak ancak 100 bin dolar verirler.
Beşiktaş almak ister, ancak herkesin "iş bitirici" diye nitelendirdiği Sinan Engin "Nihat'ı İspanya'ya sattık. Onun parası Real Sociedad'tan gelsin, o zaman düşünürüz" der. İşte tam o sırada Gençlerbirliği'nin hocası Erdoğan Arıca devreye girer ve Okan Koç 625 bin dolar bonservis bedeli ve satışından Çanakkale Dardanelspor'a yüzde 25 pay verilmek kaydıyla Başkent'in kırmızı-siyahlı takımına satılır.
Teknik Kapasitesi
Kısa metre mesafelerde müthiş bir dripling özelliğine sahip olan Okan Koç, topu kontrolü altına aldığında dünyada geçemeyeceği savunma oyuncusu yoktur.
Sağ kulvardaki çizgiyi mükemmel kullanır. Penaltı ve serbest vuruşlarda oldukça maharetlidir. Her maça kazanmak hedefiyle çıkar.
Hocasının verdiği görevi yapmakla birlikte Allah vergisi yeteneklerini sergilemeyi sever. Özellikle deplasman maçlarında üstlendiği markaj vazifesini dört dörtlük yerine getirir.
Gol atmak kadar asistlik yapmak da onun başlıca özelliğidir. Arkadaş canlısıdır ve giydiği formanın hakkını ekip anlayışı içinde verir.
Ağabeyi Orhan Koç'un sözünden çıkmaz ve Çanakkale ile Dardanelspor Okan'ın yaşamında ayrı bir yer tutar. Gençlerbirliği'nde sırtına geçirdiği 17 numaralı forması da bu yüzdendir.
Okan Koç, Beşiktaş forması ile önce İnönü, ardından Şampiyonlar Ligi maçlarında futbolseverlere şapka çıkartacak nitelik ve yeteneklere sahip bir oyuncudur.
Okan koç'u yakın bir gelecekte Avrupa'nın üst düzey kulüpleri kadrolarına dahil edebilmek için yarışa gireceklerdir.
Kaynak : Çanakkale Olay Gazetesi 11 Haziran 2003
Daha Önce ne demişti?
Terim'e sözüm vardı
Ümit Milli Takım kampında yönetici Levent Kızıl'dan izin alarak konuşan Okan, ‘‘Beşiktaşlıyım. Ancak, 1 ay önce Fatih Terim'e söz vermiştim. Daha doğrusu ailem anlaşmıştı. Ümit Milli Takım ile sahaya çıkarken bu haberi aldım’’ dedi. Geçen yıl Çanakkale Dardanel'de oynarken teknik direktörü Hürser Tekinoktay'ın kendisini Beşiktaş'a önerdiğini ancak ses çıkmayınca bu transferin gerçekleşmediğini anlatan Okan şöyle devam etti:
Hiç düşünmemiştim
‘‘Kimse benim kadar Beşiktaşlı değildir. Numaralı tribünde beni iyi tanırlar. Birçok maçı gizli gizli izledim. Beşiktaş yönetiminin bonservisimi alacağını düşünmemiştim. Önce bana şaka gibi geldi. Ardından G.Saray'dan aradılar. Ağabeyimle konuşmuşlar. G.Birliği yönetimi ile görüştükten sonra olayın ciddiyetini anladım. Beşiktaşlı yöneticilerin bonservisim için gösterdikleri çabayı unutmayacağım.’’
Gücü olan kazandı
Türkiye'de büyük takımların büyük paralar harcayarak bu noktalara geldiğini hatırlatan Okan Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Beşiktaş beni alarak, parasal olarak büyük fedakarlık yaptı. Demekki, bu güç işi. Türkiye'de de Beşiktaş'ın alamayacağı futbolcu yok. Beşiktaş büyük bir iş başardı. Ben de siyah beyazlı camiaya olan borcumu ödemek için tüm gücümü sergileyeceğim ve Şampiyonlar Ligin'de zirveye çıkacağım.’’
Okan Koç'un Dardanel formasıyla attığı frikik golü
http://www.hursertekinoktay.com/download/okan.zip

Alıntılı Yanıtla
bu adam kafada bitirmiş olayı onun yolu yol deill
