1 ile 12 arası toplam 12 sonuç

Konu: Turk Futbolu ve Yabancılar(Yazı kendime aittir)

1. Default Turk Futbolu ve Yabancılar(Yazı kendime aittir)

Slm turksportal ahalisi aklıma esti ve bir yazı yazmak ıstedim.İnşallah olumlu olumsuz elestırılerınızı soyleyerek hatam varsa duzeltmeme yardımcı olursunuz.

Bizim futbolumuzda kanaatimce yabancı futbolucular kahraman olarak gosteren bır kesım var bu kacınmasız bır dogru. Ama bu ulkeye bir sürü yabancı kurtarıcı gozu ıle futbolcular geldi zamanında en ıyı orneklerınden bırısı felipe.
    Ama zamanla felipe olsa bile aynı takımda olan genc adam sabri parlamaya basladı ve sabri ile itibaren galatasaray türkünde nasıl oyun oynadıgı kanaatine vardı.
    Bu yazımda amac ne felipeyi ne fabiano eller ve vs. dikiş tutturamayan oyuncular degildir.
    Yabancıların kurtarıcı olarak orulmesini yanlıs buluyorum.Mesela ben koyu antalyaspor ve galatasarayı destekliyen biriyim.
    Bizim kumlucamızda kıme sorsam bır ali boudani almıs goturuyor.
    Ama volkan yaman gibi bir oyuncunun azmi ile milli takıma kadar yükseldiğini kimse takmıyor.
    Gecen macta ali boudani gol atınca dort kose oldular alı boudanı super dıye gene demeye basladılar ama ya volkan ya coskun ya ali bilgin.

Demem şu ki turkıyede bir sürü türk yetenek varken bazı yası gecmıs oyuncuların yedegı oluyorlar bu benım cok sınırımı bozuyor mesela ali cansun bergeçarslan acmadan sonen bir yetenek. Eger sımdı deivid gidip yerine daha kalıteli birisi alnırsa semihinde pabucu dama atılacak.
    yazıktır bu kişilere cafercanda bence aynı kadere mahkum olacak

Yorumlarınızı Bekliyorum
    İyi Günler

Yasin Sürmeli

Cok dogru bir noktaya deginmissin. Yazinin konusu da cok güzel. Tebrik ederim.
    Yazim kurallarina biraz daha dikkat etsen iyi olurdu. Tabii bu benim fikrim.
    Kolay gelsin.

3. Default

saolun resim konunuzda adiniz okan olarak geciyordu sanirsam saol okan abi

Nesil
    2006
    Yer
    ❶❻

Paylaşımın İçin Sağol Güzel bir noktaya Değinmişsin Ali cansun Konusunda Yerden Göğe Kadar haklısın..

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Ben pek katilmiyorum. Acikcasi ben Turkiye ligindeki maclara bakarken sadece yabancilardan zevk aliyorum. Ricardinho, Alex, Delgado, Appiah gibi oyuncular bana zevk veriyor ve futbol kalitesini yukseltiyor. Turk oyuncularinin kaliteyi arttirdigini dusunmuyorum, belki 2-3 tane kalitelisi var her takimda ama genel olarak yabancilar agir basiyor.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Deivid'in yerine sol bek alınacak, forvet değil.
    Bir santrafor alınacağı kesin Fenerbahçe'de ama bu Türk olur..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

7. Default

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Deivid'in yerine sol bek alınacak, forvet değil.
    Bir santrafor alınacağı kesin Fenerbahçe'de ama bu Türk olur..
    junior die bir genc gelecegini duymustumda abi pardon ben ondan oyle dedim

Quote Originally Posted by Yasin Surmeli View Post
    saolun resim konunuzda adiniz okan olarak geciyordu sanirsam saol okan abi
    Adim Özkan.
    Deivid'i oynattiklari kadar Semih'i oynatsalardi. Semihten tam kapasite yararlanirdik.
    Sol bek'e ise Vederson alinmali.

Sözlerini çogunda haklsın ama Hagi çıkıp Monaco ya 40m gol atınca... V.Hooijdonk her maç serbest vuruş golü atınca... İster istemez yabancılara karşı daha ılıman olunuyo... Dedigin gibi Ali Cansun mesela... Beşiktaş ın altyapısından çıktı heralde ama şimdi nerde bilmiyorum?

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Türklere şans verilmeli fakat şu da çok açık bir gerçek ki Ligimizdeki yabancı futbolcularla yerli futbolcular arasında kalite acısından cok büyük fark var.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

11. Default

bu arada aklıtesı olanlara soz yok ama bıze kalıtelı denılıp fos cıkanlara sozumuz

Nesil
    2006
    Yer
    ❶❻

Yabancı oyuncular Kalitesi ile ligimize renk katıyor ama bazen öyle bir oyuncular oluyor ki türk yeteneklerimizi Engelliyor Sırf yabancı Diye Oynuyor.

Örnek Verecek olursam Deivid-Semih Şentürk Örneğini verebiliriz..

Eskiden Deivid ve Kezman Çift Santrafor Oynuyordu Deivid Kötü Oynayınca Zico Ondan Vazgeçti Peki Neden Şimdi Kezman-Semih ikilisi Oynamıyor Semih Oynasa Deivid'den Daha iyi İşler yapacağına Adım Gibi Eminim..

Mesaj Yetkileri