-
İnönü'ye alnım açık başım dik çıkacağım
Sezon başında sürpriz bir kararla Beşiktaş'tan ayrılıp, F.Bahçe'ye transfer olan Tümer, eski takımına karşı İnönü'de ilk kez ter dökecek olmanın heyecanını yaşıyor. Beşiktaşlı taraftarların karşısına Sarı-Lacivertli forma ile çıkmaya hazırlanan tecrübeli futbolcu, İnönü'deki olası tepkilerden etkilenmeyeceğini söyledi.
Tümer, 338 gün sonra Dolmabahçe'de
O, Beşiktaş'ın kaptanıydı... Sezon başında sürpriz bir şekilde Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye transfer olurken büyük tepki çekmişti Siyah-Beyazlı camiadan... Fenerbahçe'yi geçmişte oynadıkları birçok maçta, 'Siyah-Beyaz' forma altında oldukça üzmüştü. Bu defa, Teknik Direktör Arthur Zico'nun görev vermesi halinde 'Sarı-Lacivert' renkler için yıllarca ter döktüğü İnönü Stadı'na rakip olarak çıkacak Tümer Metin... Onun için artık hedef; Beşiktaş'ı yenmek.
İnsan yaşamında ve futbolda bu tür değişikliklerin her zaman olabildiğini belirten Tümer, önemli açıklamalar yaptı. "Yıllarca oynadığım çimler üzerinde farklı renk ve formayla gezinmek enteresan bir deneyim yaşatacak." diye sözlerine başlayan deneyimli yıldız, "Farklı duygular içindeyim. Geçen sene Fenerbahçe maçını kazanmak için Beşiktaş adına oynuyordum. Bu defa tersi olacak. Türkiye Kupası'ndaki iki karşılaşmadan da galip ayrılmak için mücadele edeceğim. Fenerbahçe'nin 24 yıldır kazanamadığı bu şampiyonluğa ulaşmak konusunda takımıma katkı sağlamak istiyorum." dedi. Tümer, Beşiktaşlıların kendisine yönelik muhtemel protesto ve provokasyonlarını umursamadığına dikkat çekerek, "Alkışlarla karşılamayacaklardır elbette ki; ancak bu maçta büyük tepki çekeceğimi sanmıyorum. Beşiktaş taraftarına uzun süre hizmet ettim. O yüzden vicdanen rahatım. Onlara kazandırdıklarımdan sonra bana küfür edeceklerine, pet şişe yağdıracaklarına inanmıyorum. Zaten bana tepkili olanlar küçük bir bölüm. Kaldı ki o topluluk, Beşiktaş'ta oynarken de beni protesto etmişti. Yaşanacaklara da kulaklarımı tıkadım. Bunları düşünmüyorum. Sadece maça konsantre oluyorum. Tepkilerin varlığı kadar doğal bir şey olamaz. Stresli ortamlarda oynamayı seviyorum. Her zaman maçlara nasıl çıkıyor ve mücadele ediyorsam bu sefer de öyle olacak. Benim alnım açık... Ülke olarak bu tip basit şeyleri artık aşmak zorundayız." cümlelerini sarf etti.
Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Marcio Nobre'nin Beşiktaş formasıyla Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan Süper Lig karşılaşmasına kaptan olarak çıkmasından sonra Tümer'in de İnönü Stadı'nda aynı şekilde mücadele edeceği istihbaratıyla ilgili olarak başarılı futbolcu, kendisine yönelik böyle bir bilginin ve teklifin yapılmadığını söyledi. Ayrıca Tümer, Dolmabahçe'ye yakın korumayla gitmeyeceğini de sözlerine ekledi.
Mesaj Yetkileri