Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123
61 ile 70 arası toplam 70 sonuç

Konu: Hak Yerini Buldu: Turksportal Hırsızlara Göz Açtırmadı

Hiçbirşey yazmayacaktım çünkü parmaklarıma acıyordum ama Volkan Baros'un mesajından sonra bir iki parça birşeyler yazmak istedim. Öncelikle sana teşekkür ederim Volkan Baros her ne kadar suçlu biz olsakta (ama bilerek ama bilmeyerek) kötü taraftan bakmadığın, iyi algıladığın için. Sizin sanırım 'özür dilemek' ile ilgili bir sıkıntınız var. İnanın gerek Burak abi gerek de Abdullah abi ile konuşmadan buraya gelip ben kendi ve site adına özür dileyecektim. Olaylardan sonra haberim oldu zaten, baya bir geç kaldım, ama yine özür dileyecektim. Ama geldiğim gibi gördüğüm yorumlar beni bu dileğimden uzaklaştırdı. Sanki haftada bir düzenli olarak herşeyinizi çalıyoruz, yayınlıyoruz gibi oldu mevzu. Mevzuyu bilmeyenler, konu ile alakası olmayanlar bile mesajlar yazmaya başladı, bazı mizahi yeteneği yüksek olan arkadaşlarda esprileriyle forumu güldürmeye...

İster inanın ister inanmayın, yamanın çalıntı olduğunu bilmiyorduk, bilseydik salakmıyız biz bu kadar alevliyken aramız yamayı burada yayınlayalım ve yamanın arkasında kalalım. Adem adlı arkadaş yüzünden demek istemiyorum çünkü iyi bir geçmişimiz kaldı, fakat o olmasa da bu olaylar olmazdı.

Bize laf atanların bize attığı lafları hakedecek tavırlarını gösterince insanın konu hakkında konuşası veya anlaşası gelmiyor.

Şimdi başlık gözüme çarptı da, olayları gerçekten ya bizim anlatamadık, ya sizin anlamadınız, ya da anlamak istemediniz. Biz olayı anlattık inanıp inanmamak size kalmış...

Son olarak kendi adıma olaylardan haberimiz olmasa dahi yama bizim adımıza olduğu için (Yama Adem'e aittir -Abdullah abinin yaptıkları dışında- ama Adem'in sitesi CFF olduğu için yama CFF'ye ait gözükmüştür, bu bütün yamalarda, skinlerde, yüz paketlerinde böyledir) FM Türkçe Çeviri Ekibinden özür dilerim. Sormak istediğiniz bütün sorulara dürüstçe cevap veririm.

Maymuncuk

Nesil
    2006

CFF de valla hiç iz bırakılmamış..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    yama hakkında

Nesil
    2006
    Yer
    Her nerede bulunuyorsam..

Quote Originally Posted by Selman Ozturk
    Haa o yüzden adı CFF Türkçe Fm dimi Bence yukarıdakini şu yüzden yazdın: Foyanız meydana çıktı. Site yanacağına Adem yansın dediniz. Öyle değil mi?
    Adem arkadaşın "Bu yama CFF'yi bağlamaz " sözünden sonra yazmıştık yukarıdaki zımbırtıyı. Tahmin etmiş miyiz? Etmişiz...

İtibarsız, karaktersiz insanlarla uğraşmaya başlayalı çok oluyor. O sebeptendir ki kimin ne yapacağını az çok anlayabiliyoruz...

Şimdi bi senaryo yazalım:

Adem'e dediniz ki "Bak aslan parçası sen bu dosyayı güzelce editle.Aman dikkat et iz, cız, bız kalmasın. Sonra biz de bunu alalım "Bilmemkimlere kapak olsun biz Türkçe Fm yaptık. Pek de güzel yaptık" diye yayınlayalım.Online rekorumuzu 37 yapalım"... Adem de dedi ki "Olur abi. Siz isteyin ben editlerim, yalarım yutarım, yemem de yanın da yatarım" vs. vs. vs. birsürü ıvır zıvır muhabbet. Sonra yamayı yayınladınız. Ama bir de bakmışsınız Turksportal'ın uyanık yöneticileri olayı hemen farketmişler. Hırsızlara vermiş veriştirmişler. Başladınız düşünmeye. Sonra tekrar döndünüz Adem'e: "Aslan parçası...Olmadı be. Yemediler uyanıklar. İz bırakmışız ardımızda. Şimdilik biz seni siteden atalım. Birazcık da ağlanalım "Biz hırsız değiliz" diyerekten. Zaman geçer unutulur bunlar. Sonra da seni alırız tekrardan"... Adem de garibim ne yapsın çaresiz kabul eder...

Yukarıdakilere itiraz edebilirsiniz. Kanıt isteyebilirsiniz. Hiç umrumda değil! Çünkü bunlar benim varsayımlarım. Ha ama şunu da unutmayın ki insanların %90'ı bu varsayımların doğruluk oranının çok yüksek olduğuna inanıyor.

Kalp kırmamak için uğraş verdim bu konudaki yazılarımda. Ama o kadar arsızmışsınız ki bırakın kalbinizin kırılmasını yüzünüz bile kızarmamış. Etrafa çamur atmaktan her tarafınız çamura bulanmış. Kirlenmişsiniz en adisinden.

Şimdi dönün yuvanıza düşünün kara kara "Bu lekeleri nasıl temizleriz? Acaba hiç olmayan itibarımızı nasıl kazanırız? Acaba yüzümüzü nasıl döneriz insanlara? Acaba...Acaba...Acaba..." diye...

Bunlar benim tavsiyelerim. Ama siz çok dibe vurmuşsunuz be yavrular. Sizi bu saatten sonra değil benim tavsiyelerim Haydar Dümen'in tavsiyeleri bile kurtaramaz...

Bu saatten sonra özür dilemenizi de beklemiyoruz. Çünkü biliyoruz ki özür dilemek erdemli insanlara özgü bir davranıştır. Siz ve erdem... Yok valla pek bi ilgi kuramadım...

Haydi kalın sağlıcakla. Ayak altında da dolaşmayın fazla. Bu insanların sizlerle uğraşmaktan çok daha mühim işleri var...

İLAVETEN

Quote Originally Posted by maymuncux
    Şimdi başlık gözüme çarptı da, olayları gerçekten ya bizim anlatamadık, ya sizin anlamadınız, ya da anlamak istemediniz. Biz olayı anlattık inanıp inanmamak size kalmış...
    Hangisine inanalım güzelim. Bakırköy Noter'ine mi? Adem'e mi? Sana mı? Kaprisli Man'e mi? Cff'ye mi? Ya da hepsine mi? Yoksa hiçbirine mi?

Bence cevap hiçbirine. Atılan onca yalandan sonra artık hiçkimse hiçbirine inanmıyor. Boşuna nefes tüketmeyin...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by paradoxmann View Post

Maymuncuk
    Her koşulda bize laf sokmayı kendine görev edinmiş birinden, üstelik yamayı yayımlarken, kelime oyunlarına girip hala bize laf sokan birinden, açılan anketteki saygısız yazılara katılan ve eklemeler yapan birinden bu yazıyı beklemiyordum, şaşırdım doğrusu.
    "YÜCE ATATÜRK"

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by Selman Ozturk View Post
    Hangisine inanalım güzelim. Bakırköy Noter'ine mi? Adem'e mi? Sana mı? Kaprisli Man'e mi? Cff'ye mi? Ya da hepsine mi? Yoksa hiçbirine mi?

Bence cevap hiçbirine. Atılan onca yalandan sonra artık hiçkimse hiçbirine inanmıyor. Boşuna nefes tüketmeyin...
    +1907

İnanılacak bir durum yok.. birbirini kovalayan yalanların ardından hangisine inanacağımızı şaşırdık. Ve inanmamızı düşünmen zaten büyük bir hatadır..

Yamanın çalıntı olduğunu biliyordunuz veya bilmiyordunuz. Siz zaten bütün açıkları kapattığınızı sanıp biz yaptık diye bizim sitenin forumlarında yayınlamışsınız.. Bunun üstüne birşey yok. Biz buna inanıyoruz.. Bize kapak olsun diye yaptınız bunu.. Şimdi kapak bizim elimizde.. İster ağzını kapatırız ister başka bi yeri kapatırız..

ya arkadaşlar bırakalım artık bunlarda özür dileyecek yürek yok hatayı kabul edecek yürek yok. Hatan varsa delikanlı ol gel özür dile ama özür yerine aptalca bir anketle egonu tatmin et oh ne ala. Bu lafım bütün cff ye değildir bu laflar yerine bizzat ulaşır. Tekelci siteyiz ya biz neden tekelci oluyoruz gördünüz mü çünkü siz birşey beceremiyorsunuz cff Türkçe yapalım dediniz elinize yüzünüze gözünüze kısacası her yerinize bulaştı. Hadi gidin anket açın tatmin olun

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    +1907

Yamanın çalıntı olduğunu biliyordunuz veya bilmiyordunuz. Siz zaten bütün açıkları kapattığınızı sanıp biz yaptık diye bizim sitenin forumlarında yayınlamışsınız..
    Bu da vardı evet, yama çıkar çıkmaz direk burada neden yayınladınız acaba? Daha kendi sitenizde yayınlamadan belki de burada yayınladınız.

Herkese kapımız açık ama diğer yamalarınız değil de bu yamayı neden çıkar çıkmaz burada yayınladınız, yayınlayın kendi sitenizde, isteyen indirsin. Buradan bile amacınızın bizle uğraşmak olduğu anlaşılıyor, sonra da çıkıp biz sizle uğraşmıyoruz, siz uğraşıyorsunuz diyorsunuz...
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by paradoxmann View Post
    Hiçbirşey yazmayacaktım çünkü parmaklarıma acıyordum ama Volkan Baros'un mesajından sonra bir iki parça birşeyler yazmak istedim. Öncelikle sana teşekkür ederim Volkan Baros her ne kadar suçlu biz olsakta (ama bilerek ama bilmeyerek) kötü taraftan bakmadığın, iyi algıladığın için. Sizin sanırım 'özür dilemek' ile ilgili bir sıkıntınız var. İnanın gerek Burak abi gerek de Abdullah abi ile konuşmadan buraya gelip ben kendi ve site adına özür dileyecektim. Olaylardan sonra haberim oldu zaten, baya bir geç kaldım, ama yine özür dileyecektim. Ama geldiğim gibi gördüğüm yorumlar beni bu dileğimden uzaklaştırdı. Sanki haftada bir düzenli olarak herşeyinizi çalıyoruz, yayınlıyoruz gibi oldu mevzu. Mevzuyu bilmeyenler, konu ile alakası olmayanlar bile mesajlar yazmaya başladı, bazı mizahi yeteneği yüksek olan arkadaşlarda esprileriyle forumu güldürmeye...

İster inanın ister inanmayın, yamanın çalıntı olduğunu bilmiyorduk, bilseydik salakmıyız biz bu kadar alevliyken aramız yamayı burada yayınlayalım ve yamanın arkasında kalalım. Adem adlı arkadaş yüzünden demek istemiyorum çünkü iyi bir geçmişimiz kaldı, fakat o olmasa da bu olaylar olmazdı.

Bize laf atanların bize attığı lafları hakedecek tavırlarını gösterince insanın konu hakkında konuşası veya anlaşası gelmiyor.

Son olarak kendi adıma olaylardan haberimiz olmasa dahi yama bizim adımıza olduğu için (Yama Adem'e aittir -Abdullah abinin yaptıkları dışında- ama Adem'in sitesi CFF olduğu için yama CFF'ye ait gözükmüştür, bu bütün yamalarda, skinlerde, yüz paketlerinde böyledir) FM Türkçe Çeviri Ekibinden özür dilerim. Sormak istediğiniz bütün sorulara dürüstçe cevap veririm.

Maymuncuk

Bak Maymuncuk,

Sen buraya gelip hiç konuşma. Sen kendi siten adına güzel birşeyler yapmaya çalışmaktansa zamanını bizimle alay etmeye çalışmakla geçiriyorsun. Bu tarz olaylar çıktığında hep bakıyorum da bize en çok sataşan sensin.

Şimdi bakıyorum da adam gibi birşeyler yazmaya çalışmışsın ama becerememişsin. Sana inanmıyorum çünkü sen ve adminlerin dün bizim arkamızdan etmediğiniz lafı bırakmadınız. Daha dün bu ciddiyetsizlik sizde mevcutken bugün gelip özür dileyecektik diyorsun. Senin bence karakterin ile alakalı problemlerin var.

Dün ben ve benim arkadaşlarım ile alay ettin. Açıkçası o ana kadar size fazla sinirlenmedim ama o dünkü muhabbetiniz açıkçası öyle bir durum yarattı ki, gelip ayaklarımıza kapansanız da bir daha asla ne af, ne de başka birşey.

Şimdi ne sen, ne capriceman, ne apaydın gelip de bizimle muhatap olmayın. Benim edebiyatımla dalga geçen senin adminlerin, yamamızda emeği olan insanları hiç düşünmeden giriştiniz bu işe. Bir insanın sözüne kanarak(!) çıkarttığınız yama eğer gerçekten öyle ise sizin çok büyük gerizekalılar olduğunuzu gösterir. Keşke benim edebeiyatımla ve yazdıklarımla dalga geçmeden önce kim olduğumuzu hesaba katsaydınız.

Yani şu söylediğiniz son yalan bile (yamayı Adem'in 5 ayda %90'a getirdiği, veya ondan önce yapılmış halde arkadaşından aldığı) o kadar komik ki. O Adem'in gerizekalı arkadaşı eğer hakikaten yama yapsaydı gider sitesini açardı ve hit alırdı. Yani bu gerizekalı yalan bile sizin ne kadar gerizekalı bir topluluk olduğunu gösterir.

Bari kendiniz öylesiniz, insanları gerizekalı yerine koymayın!!!

Ve sitenizde asla bizim, benim arkadaşlarım aleyhinde atıp tutmayın!!!

Sen ve senin adminlerin bu sözleri hak ediyorsunuz, çünkü emek hırsızısınız, çünkü bile bile göz yumdunuz, siz gerçekten çok büyük hırsızlarsınız, ne desem az size…

NOT: Volkan Abi, parçadaki "gerizekalı" kelimelerini silme... Onların orda kalmasını istiyorum çünkü bu abartısız kelimeler kalmalı. Rica ediyorum..
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Hakikaten var ya, size değmez. İnanın şurada tükettiğim nefese üzülüyorum.

Burak İnan ve onun gibi düşünelere söylüyorum. Şuurunuzu kaybetmişsiniz siz, ne yaptığınızı bilmiyorsunuz. Hırsızlığın 1'i de hırsızlıktır, 5'i de. Hırsız olmak için şu kadar çalarsan namuslu, bu kadar çalarsan namussuz olursun diye bir ibare mi var?

Biriniz der 400 cümle, diğeriniz der 4000 cümle. Beyfendiler o "sizin dosyanızın ingilizce bölümlerini aldık" dediğiniz dosya var ya "TSI FM 2005 Türkçe Dil Dosyası" işte o dosyanın tamamını kullanmışsınız. Hem de hiç yememiş içmemiş oyunda geçmeyen yerlerin bile Türkçesini düzenlemişsiniz.Aynen dosyalar bire bir elimde...

Hakikaten şu aşağıda yazdığınız son yazıyı okuyunca zıvanadan çıktım. Siz altına imza attığınız bir çalışmanın sorumluluğunu kabul etmeyin bakalım. Dünya alem sizin arsızlığınızı gördü.

Aman haaa.. sakın özür dilemeyin, 7 cihanın bildiği ahlaksızlığınızı siz biz ahlaklıyız diyerek gerim gerim gezinin.

Sizi dava ederek darma duman ederim, kapıma gelip hayatımızla oynama diye yalvarırsınız ama aranızda Abdullah var, o da sitenizin yöneticisi. Siz yatın kalkın Abdullah'a şükredin...

İki lafınızdan birinde de bizim adımızı telaffuz etmeyi bırakın. Gidin işinizi gücünüzü edebinizle yapın...

CMFMFAN Sitelerinin Resmi Açıklamasıdır;

' Bildiğiniz gibi son günlerde 14 aylık süre içerisinde yaptığı yüzlerce çalışma ile, özgün yayın anlayışı ile ve kaliteli uslübu ile dimdik ayakda duran sitemize karşı çirkin saldırılar olmaktadır. Turksportal isimli 'Resmi Kartelci ! Sitenin' kurulduğumuz ilk günden bu yana bizlere olan hırs ve kin dolu duyguları bizlerinde kullanılması sonucu olan bir olay ile tamamıyla açığa çıkmıştır.

8 Nisan 2007 günü 'CFF Türkçe Football Manager v1.0' başlığı ile yayınladığımız haber ve dosya ile başlayan karalayıcı zihniyete karşı tüm saflık ve erdemimizle dimdik duracağımız kesindir. Dosya için 3 aylık bir zaman dilimi içerisinde çalışmış olan eski yöneticilerimizden 'Adem Özkur' isimli kişinin defalarca sormamıza ve uyarmamıza rağmen 30 bin cümle içerisinde 400 cümleyi farklı bir yamadan aldığını belirtmemesi üzerine yaşadığımız sorun bizler için elbette ki üzüntü teşkil etmektedir. Ancak bu durumda sadece mağdur olan yamasından alıntı yapılan kişiler değil, CFF siteleri ve üyeleridir de.

10 Nisan 2007 tarihinde Turksportal forumlarında Volkan Baros adlı kişinin açtığı başlık gerçekleri içermeden sadece çirkin birer yalandır. Adem Özkur denen kişinin çevirdiğini söylediği cümleler, bizler tarafından kontrol edilse de değişiklik nedeni ile fark edememiz böyle bir soruna sebebiyet vermiştir. Burada kullanan değil, kullanılan taraf CMFMFAN siteleridir. Adem Özkur adlı kişinin site içerisinde ki yetkileri site ile alakalı 3.şahıslara söz verme boyutunda olmadığından söylediği sözlerde yalanın bir parçasıdır.

'MSN konuşmalarına' dayanarak sitemizin konuyla alakalı olmadığını isteyen herkese ispatlamaya hazırız. Bu açıklamalarımıza rağmen çarpıtıcı yorumların devam ettiğini görmek sadece abesle iştikaldir.

Bugüne kadar dimdik ayakda olan duruşumuzu bundan sonra da aynı biçimde sürdüreceğimizi tüm Menajerlik Oyunları kamuoyuna bildirir, CFF üyelerinden özür dileriz... '

CMFMFAN Siteleri Yönetimi Adına;

BURAK İNAN (capriceman)

<a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=42321" style="text-decoration: none">Türkçe FM Hakkında Bilinmeyenler</a>
    Forumlarımızda YASADIŞI PAYLAŞIMLAR yapamazsınız
    ÖM veya E Posta ile teknik sorular sormayın cevaplamıyorum
    <a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=2358" style="text-decoration: none">Hesabınızın kapatılmaması, kullanıcı adınızın ceza almaması için tıklayın</a>
    <a href=http://www.turksportal.net style="text-decoration: none">Turksportal Interactive l <font COLOR=”#333333”>Football Manager Türkiye Resmi Araştırma Sitesi</font></a>

__________________________________________________ _______________

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Ha şuan: "Biz de aldatıldık ama sonuç olarak altında bizim imzamız olan bir çalışma, TSI den kullanılan dosya dolayısı ile özür dileriz" deseniz açtığım her konuyu tamamen siler, size oturup teşekkür haberi yazarım. "Kırıcı cümlelerim için de ayrıca özür dilerim" derim...

Peki siz bunu yapabilir misiz?

<a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=42321" style="text-decoration: none">Türkçe FM Hakkında Bilinmeyenler</a>
    Forumlarımızda YASADIŞI PAYLAŞIMLAR yapamazsınız
    ÖM veya E Posta ile teknik sorular sormayın cevaplamıyorum
    <a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=2358" style="text-decoration: none">Hesabınızın kapatılmaması, kullanıcı adınızın ceza almaması için tıklayın</a>
    <a href=http://www.turksportal.net style="text-decoration: none">Turksportal Interactive l <font COLOR=”#333333”>Football Manager Türkiye Resmi Araştırma Sitesi</font></a>

__________________________________________________ _______________

Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123

Mesaj Yetkileri