Tahmin ustası Rıdvan Dilmen günü sorusuna yanıt verdi: Kartal mı uçacak Kanarya mı?

Biraz Beşiktaş ağırlıklı geçecek gibi geliyor bana. Ancak kupa veya lig fark etmez, böyle maçlarda sakin olmak, eksik kalmamak birinci şarttır

- Fenerbahçe'nin, Beşiktaş önünde nasıl bir sistemle oynaması gerekir ? Zico'ya tavsiyeniz olacak mı ?
Yok canım, ne tavsiyesinde bulunacağız. Sonuçta Fenerbahçe takımının belli bir şablonu, sistemi var. Teknik Direktör Zico'nun bilinen oyun kurgusunda bir değişiklik yapacağını zannetmiyorum. Kupada yarı final iki etaplı olduğu için Fenerbahçe'nin, İnönü Stadı'nda atacağı bir gol de, skor 3-1 olmadığı sürece avantaj sağlayacaktır. 1-1 ve 2-1'lik yenilgi bile Kadıköy'de oynanacak rövanş için avantajdır.
- İnönü Stadı'nda Fenerbahçe'nin dezavantajları ya da avantajları neler ?
İki takım da lige daha fazla konsantre durumda. Beşiktaş, lig ve kupada aynı kadroyla oynuyor. Kupada şimdiye kadar farklı kadrolar kullanan Fenerbahçe ise derbi için bu kez ideal takımıyla sahaya çıkacak.
Karşılaşma biraz Beşiktaş ağırlıklı geçecek gibi geliyor bana. Ancak kupa veya lig fark etmez, böyle maçlarda sakin olmak, eksik kalmamak birinci şarttır.
Beşiktaş'ın, Çaykur Rize ile oynadığı son maç iyi analiz edilirse, Rize'nin kenardan yaptığı ortalara sürekli konuk ekibin hücum oyuncuları kafayı vurdu. Beşiktaş savunmasının rakip forvetlere bu kadar fazla topla buluşma fırsatı vermesi, Fenerbahçe'yi bu maçta kanatlardan daha çok hücum etmeye yönlendirebilir.
Ama her şeyden önce iki çok büyük takımın oynayacağı bu maçın dostane bir şekilde geçmesini, gergin ortamda oyuncuların bütün ülkeye örnek olacak bir oyun ortaya koymasını bekliyorum.

Anahtar ön liberolar

- İlk kupa sınavında Fenerbahçe'nin kilit oyuncusu kim olur ?
Fenerbahçe savunmasında, Nobre'yi tutacak oyuncuların performansı çok önemli. Bunun dışında maçın kader oyuncuları her iki takımın ön liberoları olur. Diğer futbolculara göre demarke pozisyonda görev yapacak olan ön liberoların ortaya koyacakları oyun, takımlarının performansını da olumlu veya olumsuz etkileyecek.
- Kupadaki bu randevunun sonucu lige nasıl yansır ?
Lig ve kupa çok farklı alanlar. Bana göre bugünkü maçtan çıkacak olan netice hiçbir şekilde ligi etkilemez.

KAYNAK