Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
Neden hep Türkiye'ye göre puanlama yapılıyor? Türkiye'ye göre yüksek, Türkiye'ye göre şöyle, Türkiye'ye göre böyle...

Arda Avrupa'da oynayabilecek kalitede bir futbolcu, bu yüzden o Türkiye'ye göre değil, Avrupa'ya göre değerlendirilmeli, Avrupa'da onun yeteneğindeki oyuncularla kıyaslanmalı diye düşünüyorum.
Turkiye'ye gore yuksek seviyede oyuncu, Avrupa'da ortalama bir oyuncu olarak dusunuldugu icin. Yani Turkiye'ye gore yuksek yazdigim yerleri, Avrupa'nin buyuk liglerine gore orta seviyede kelimeleri ile de degistirebilirsiniz.

Quote Originally Posted by jamboo77 View Post
ben özellikle şuna katılmıyorum.denildiğine göre Türkiye'de futbolcular oyunda daha ucuz.,gerçektende öyle.ama bence aksine pahalı yapılmalı.çünkü üç büyüklere satılan futbolcuları biliyoruz.çok yüksek rakamlar telaffu ediliyor.younda mehmet topuz 2,5 milyon a falan transfer oluyor.oysa şu an piyasada dolaşan rakamlar 7-8 milyon civarı.
Oyunda Mehmet Topuz'un minimum release clause'i var. Bu deger arastirma sefi Turker Tozar tarafindan girilmisti ve aksini gosteren bir kaynak bulamadigimiz icin degistirmedik ve bu nedenle Mehmet Topuz nispeten ufak bir fiyata transfer oluyor. TSI unoffical update'i yaparken bir denememizde Mehmet Topuz'un bu minimum release clause'i kaldirdik ve Mehmet Topuz bu sefer 8 milyon Euro'ya transfer oldu.

Oyuncu fiyatlarinin belirlenmesini etkileyen bir cok faktor var. Takimlarin finansal yapisi, taninirligi, tesislerinin kalitesi, kontrat suresi, aldigi ucret, oynadigi lig, oyuncu kalitesi vs. vs. gibi bir cok etken var. Bu etkenlerin onemi her oyunda degisiyor ancak ozellikle FM 2007'de Turkiye'de oynayan oyuncular icin istenen rakamlarin gayet gercekci oldugunu dusunuyorum. Mehmet Topuz sadece bir istisna.