Takım çok kötü gitmiyor olsada kamuoyunun yüksek beklentileri sebebiyle takım her maçtan sonra eleştiriliyordu.Takımın az gol attığı savunuluyordu.Aleks Ferguson antrenman öncesinde telefonla görüşüyordu.Telefonun diğer ucunda Aston Villa'da müthiş işler yapan Ertuğrul Topçu vardı.

Aleks Ferguson:
Hocam nasılsın?
Ertuğrul Topçu: Sağolasın hocam Premier Ligi kasıp kavuruyorum.
A.F: Biliyoruz Ertuğrul takip ediyoruz Türkiye'den ve gurur duyuyoruz.
E.T: Sağol hocam hayırdır birşey mi isteyeceksin?
A.F: Sorma hocam ya biz takım olarak gol atmakta biraz problem çekiyoruz takım çok kötü gitmiyor ama eleştiriliyoruz hep.
E.T: Merak etme hocam bu gevur ellerinde ben taktik işini çözdüm.Mükemmel bir stil geliştirdim şimdi ayrıntıları maille yollarım.
A.F: Sağolasın hocam bekliyorum.

Evet İngiltere'den müthiş bir taktik ithal etmiştik. Taktiği ilk kullanacağımız maç Ankaraspor maçıydı.

Taktik işe yaramış gibi gözüküyordu.Ankaraspor deplasmanından Tuncay ve Kezman'ın golleriyle 2-0 galibiyetle ayrılıyorduk.

Haftaiçinde ise Fransa'da UEFA Kupası grup maçına çıkacak Fenerbahçe'de Ankaraspor maçında sakatlanan Tuncay oynayamayacaktı.Fransa'ya umutlu giden Fenerbahçe maçtan Alex ve Gökhan Ünal'ın golleriyle 2-0 galip ayrılıyordu.

Bu galibiyetle Fenerbahçe UEFA Kupasında gruptan 2. olarak bir üst tura çıkıyordu.

Üst tura çıkan Fenerbahçe'nin 1. turdaki rakibi Yunanistan temsilcisi Olympiakos'tu

Aynı gün içerisinde 2. tur eşleşmeleri içinde kuralar çekilmişti ve Fenerbahçe-Olympiakos maçının galibiyle Chievo-Newcastle maçının galipleri 2. turda karşı karşıya geleceklerdi.

Lige verilen araya TFF Fortis Türkiye Kupası maçlarını koyuyor ve bu karar Aleks Ferguson tarafından eleştiriliyordu;

"Oyuncularım 3 kulvarda birden mücadele veriyorlar ve en uygun dinlenme döneminde TFF sağolsun kupa maçlarını koyuyor.Türkiye'yi Avrupa'da şu anda temsil eden tek Türk takımı olarak bu karara kesinlikle karşıyız ve TFF'yi sağduyuya davet ediyoruz."

Ancak bu sert çıkış hiçbirşeyi değiştirmiyor ve Fenerbahçe Dardanelspor deplasmanına çıkıyordu.Gökhan Ünal, Ekrem ve Kezman'ın golleriyle 3-0 kazanılan maçta Lugano 90. dakikada kırmızı kart görüyordu.

Kupadaki bir diğer maç İstanbulsporlaydı ve Fenerbahçe İstanbulspor karşısında gerçekten yorgunluğun kurbanı oldu.Baliç'in golüne Kezman'la cevap veren Fenerbahçe sahadan beraberlikle ayrıldı.

Kupadaki son maç Gebzespor deplasmanıydı ve Fenerbahçe rahat kazandı.

Kupada üst tura çıkan Fenerbahçe'nin rakibi belli olmuştu.

Kupa maçlarının ardından Fenerbahçe devre arasında Güngör Öztürk ve Ergün Teber'i kadrosuna katarken Edu Drecena Benfica'ya satıldı.

Artık ligin ikinci yarısı başlamıştı ve rakip yine Kayseri Erciyesspordu.Deplasmanda iyi bir performans ortaya koyan Fenerbahçe rahat kazanıyordu.

Devamı gelecek Şimdilik bukadar...........Okuyan herkese teşekkürler.