Dev finalin güvenliği tamam

Beşiktaş ile Kayseri Erciyesspor arasında Çarşamba günü İzmir'de oynanacak Fortis Türkiye Kupası final maçı öncesi İzmir Valiliği'nde güvenlik toplantısı düzenlendi.

Vali Yardımcısı Fahri Aykırı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Gençlik Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar, Federasyon Bölge Müdürü Hamdi Kutman, Beşiktaş Yönetim Kurulu üyesi Bülent Deriş, Kayseri Erciyesspor Yönetim Kurulu üyesi Nuhkan Rüzgar, Stat ve Güvenlik Müdürü Cenk Cem ile jandarma ve emniyet temsilcileri katıldı.

Toplam bin 200 emniyet mensubunun görev yapacağı maçta güvenlik önlemleriyle ilgili açıklama yapan İzmir Vali Yardımcısı Fahri Aykırı, Çarşamba günü saat 10:00'da bir eş güdüm toplantısı yapılacağını, stat kapılarının da saat 17:00'de açılacağını belirtti. Kazasız, belasız Fair Play duygusu içinde bir karşılaşma olması için gerekli önlemlerin alınacağını ifade eden Fahri Aykırı, "İzmir olarak iki kulübe de ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşayacağız" dedi.

Gençlik Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar ise, Beşiktaş taraftarları için 10 bin, Kayseri Erciyesspor taraftarları için de 3 bin kişilik yer tahsis edildiğini belirtti. Güvenlik kontrol noktalarının belirlendiğini, iki kademeli şekilde bilet geçişinin sağlanacağını ifade eden Sadıklar, şöyle konuştu: "Karşılaşmada açılacak flama ve pankartlar kanunlara, yönetmeliğe uygun olacak. Delici, patlayıcı herhangi bir madde içeri sokulmayacak. Bozuk para alınmayacak. Güzel bir şekilde tüm İzmirliler ve sporseverlerin rahat bir maç seyretmeleri sağlanacak."

Kupa final maçının bilet fiyatları kale arkası 15 YTL, maraton tribünü 30 YTL, kapalı tribün ise 50 YTL olarak belirlendi.