Nice maçından sonra takımımdan umutlanmıştım... Önümüzde Sedan maçı vardı..Sedan ile sezonun ilk yarısında evimizde oynanan maçta berabere kalmıştık ama o köprünün altından çok sular geçmişti. Ve bunu da oynadığımız oyunla ve aldığımız skorla gösterdik...:

Hakem: Olivier Thual:

1.devre:

Maça hızlı başlamıştık.. 6.dakikada Florin Bratu'nun golüyle öne geçiyor ve yine avrupa umutlarımız canlanıyordu.. Bratu sol kanattan orta yapan Haddad'ın ortasına harika vuruyor ve topu ağlara gönderiyordu:

Bu gol bizim hedeflerimize yetiyordu. Ancak ilk yarının son dakikalarında belki maçtaki tek ataklarından birini gerçekleştiren Sedan topu ağlara gönderiyordu. Golü atan sağbek David Hamed idi. Bir anda Avrupa umutlarımızın söndüğünü hissettim.. İlk yarı 1-1'lik eşitlikle bitiyordu. Bu bizi hedefimizden uzaklaştıracaktı. Soyunma odasında Sakho'ya Haddad ile yer değiştirmesini söyledim. Bu değişiklikten sonra Haddad ortaya Sakho sola geçmişti. Bu değişiklik belki de maçın kaderini değiştirdi...

2.devre:

2.yarıya yine hızlı başlamıştık.. Sağlı sollu ataklarla geliyorduk. Gözlemlediğim birşey vardı. Sakho ortada çok kötü oynarken sola geçtiği zaman şov yapmaya başlamıştı. Ve bunun meyvesini de 54.dakikada alıyorduk. Sakho sol kanatta 2.kişiyi çalımlayıp ortasını yapıyor Bratu topu kafayla ağlara gönderiyordu:

Gol Bratu'nun olduğu kadar Sakho'nunda idi. Bu gol takımı ateşlemişti adeta. Harika oynuyorduk. 63.dakikada Bratu bu sefer kendi yarattığı pozisyonda hem takımının hemde kendisinin 3.golünü atıyor yani hat-trick yapıyordu..:

Bu golden 2 dakika sonra bu sefer sahneye Sakho çıkıyordu. Sol kanattan kullanılan korner vuruşunda defanstan seken top Sakho'nun önünde kalıyor ve Sakho topu ağlara gönderiyordu..

4-1 olduktan sonra 86. dakikaya kadar Tsigalko,Bratu ve Sakho ile inanılmaz pozisyonlarımız vardı.Ancak değerlendirememiştik. Fakat 86. dakikada Milos Dimitrijevic yaklaşık 25-30 metreden topu ağlara gönderiyor ve durumu 5-1 yapıyordu:

Maçtan inanılmaz bir skor elde ediyorduk. 1-5 ligde 1 maçta en çok gol attığımız maç oluyordu bu..

VALENCİENNES HEDEFTEN KOPMADIĞINI GÖSTERDİ...

Ligimize renk katan ekiplerden Valenciennes dün oynanan maçta Sedan'ı gol manyağı yaptı. Valenciennes Avrupa kupaları hedefinden koptuğu yönündeki görüşlerin yanıtını sahada verdi. Maçta Bratu rüzgarı esti. Bratu attığı 3 golle takımının galibiyetinde büyük bir rol oynadı.

Bu maçtan sonra Gol krallığı yarışına bakalım:

Bu maçtan sonra Fransa kupasında Frejus ile oynuyorduk. Bana göre kolay bir maç olduğu için hemen geçiyorum..

VALENCİENNES KUPADA YOLA DEVAM EDİYOR!

Valenciennes ligde devam ettiği gibi kupada da yoluna devam ediyor. Bu hafta oynanan Frejus maçında Rakip fileleri 6 kez havalandıran Valenciennes'in rakibi bir sonraki turda güçlü PSG. Bakalım bu turu kim geçecek..:

Bu maçta beni en çok sevindiren olay yeni transferim Echanomi'nin gol atması oldu. Ayrıca Lyon'dan genç savunmacı Benhamida'yı kiraladım. Bu maçta iyi bir performans sergiledi...