23 Kasım Salı

Evinde Manisaspor’a mağlup olan Bursaspor haftasonu oynanacak olan Ankaraspor maçı hazırlıklarına bu sabah başladı. Antreman öncesinde Özışık’ın iyi arkadaşı olan, ünlü menejerlerden İlhan Aydoğan kulübe geldi. Bursa’lı ve fanatik bir Bursaspor taraftarı olduğu bilinen Aydoğan’ın Özışık’la görüşmesi kafalarda soru işareti bıraktı.

Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından tesislerden ayrılan Aydoğan bir açıklama yapmazken, Özışık antremana başlamadan kısa bir açıklamada bulundu:

Özışık: Biliyorsunuz 2 maçtır kaybediyoruz, İlhan’la görüşmem de bu puan kayıplarından dolayıdır. Kendisinin taktik bilgisine güvenirim, Bursaspor için şu anda neler yapabiliriz onu görüştük, onun fikirlerini ve düşüncelerini öğrendim.

Muhabir: Geçmiş zamanlarda da bu tür görüşmeleriniz oldu ve bu görüşmelerden sonra sizin takımınız transfer yaptı. Şimdi de böyle bir durum var mı? Size oyuncu önerisinde bulundu mu?

Özışık: Dediğim gibi Bursaspor’un daha iyi yerlere gelmesi için oyuncu transfer edilmesi gerekiyorsa onu da ederiz. Teşekkürler arkadaşlar, takımı fazla bekletmeyeyim.

26 Kasım Cuma

Turksportal.Net Sitesi Futbol Muhabirlerinden Coşkun Özdemir’in bildirdiğine göre; Özışık haftalardır uyguladığı 4-3-2-1 taktiğinde değişiklikler yaptı. Hafta başında yapılan görüşmeden sonra, tek forvet oynatan Özışık, çift forvete döndü. Hafta boyunca bunu denedi, bakalım yeni sistemle başarılı olabilecek mi? İlk 5 hedefinden uzaklaşan Bursaspor bu hedefe ulaşabilecek mi?

28 Kasım Pazar

Bursaspor takımı Süper Lig maçında Ankaraspor ile karşı karşıya:

Maçtan önce yaptığı açıklamada Özışık:
”Takımım bu hafta içinde çalıştıklarımızı tam anlamıyla sahaya yansıtırsa buradan galibiyetle ayrılmamamız için bir neden göremiyorum.” dedi.

Bursaspor Soyunma Odası;

Arkadaşlar bu maçta artık kazanmalıyız, son maçta kendi sahamızda yenilerek taraftarımızı çok üzdük, bu maçtaki galibiyetle ancak kendimizi affettirebiliriz. 11’i zaten biliyorsunuz, oyuna baskılı başlayıp biran önce golü bulmalıyız, size güveniyorum, size inanıyorum, çıkın sahaya ve bu maçı kazanmadan geri dönmeyin.

Maça Bursaspor hızlı başladı, henüz 9. dakikada Sercan mükemmel bir serbest vuruşla Bursa’yı öne geçirdi. Maçta Bursaspor’un üstünlüğü varken, defansta Tolga’ya çarpan top kaleciyi yanılttı ve ters köşeden top Bursa ağlarına girdi. Bu şoku atlatamayan Bursaspor 4 dakika sonra 2. golü yedi ve karşılaşmada 2-1 yenik duruma düştü. İki taraf da pek etkili ataklar gerçekleştiremese de ilk yarının son dakikalarında Sinan sağ çaprazdan ceza sahasına girerken şutunu çekti ve 45+1’de durumu 2-2’ye getirdi. Bu golle Bursaspor devre arasına moralli girdi.

İkinci yarının başında Ankaspor golü bularak iyi bir başlangıç yaptı. Kalan dakikalarda skoru korumaya yönelik bir oyun sergileyen Ankaspor maçın bu şekilde bitmesini sağladı.
3-2

Maç Sonu Bursaspor Soyunma Odası:

“Bu akşam oynadığınız oyunla galibiyeti haketmediniz, bunu hepinizin bilmesini istiyorum. Fakat çok da kötü oynamadınız, maç berabere bitebilirdi. Şu anda kötü bir dönemden geçiyoruz, bu dönem sona erene kadar tesislerdeyiz. Yarınki izin iptal, çalışmalara hemen başlıyoruz.”

Basın Toplantısı:

“Bu maçta galibiyeti çok istiyorduk, erken de golü bulduk ama yaptığımız hatalarla maçı Ankaraspor’a verdik. Artık geçmişe bakma zamanı değil, bu maçın analizini yapıp bu maçı unutacağız ve güzel günler için çalışacağız. Soru almıyorum, toplantı bitmiştir, teşekkürler.”