TEK HEDEF ŞAMPİYONLAR LİGİ

Juventus’tan gelen teklifi, geçmişte bu kupayı kazanamadığım için kabul etmiştim. Tüm kupaları almıştık, ligde şampiyon olmuştuk ama ŞL’ni alamamıştık. Bu sefer tek hedef koydum, bu kupayı alacaktık...

2 transfer yaptığımı söylemiştim, Flatcher (45 M), Xu Heng (11 M). Kadro zaten yeterince kaliteliydi, şimdi elimizde bulunan bu oyuncuları küstürmeden, hepsini oynatabilecek bir sistem bulmak zorundaydık...

Derken ŞL ön eleme maçları başladı. Juventus önceki sezon ligi 3. sırada tamamladığı için 3. Ön Eleme’de oynanamız gerekiyordu. Kurada seri başıydık ama gelebilecek en zor takımlardan biri olan Blackburn ile eşleştik.

ŞL 3. Ön Eleme Turu

Sezonun ilk resmi maçını Torino’da Blackburn’le oynayacaktık. Daha önce Juventus’ta kullandığım 4-3-3 taktiğiyle başladım sezona. O taktiğin etkili olmasını sağlayan Trezeguet hala kadrodaydı fakat 34 yaşına gelmişti ve artık eski gücü kalmamıştı. O nedenle taktik pek başarılı oldu denilmez.

İlk yarı 0-0 sona erdi. Evimde avantajlı olmak için gol atmam gerekiyordu. Devre arası 3 oyuncu değişikliği birden yaparak ikinci yarıya başladık. Erken de golü bulduk. Bursa’dan getirdiğim Xu, ilk resmi maçında, sezonun ilk golünü atıyordu. Daha sonra pek etkili olmazsak da pozisyonlara girdik ama başka gol atamadık. 71. dakikada da kalemizde golü gördük ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

Şok içersindeydim, hedef kupaydı ama sanırım biz gruplara bile kalamayacaktık. 2 hafta sonra İngiltere’de oynanacak maça iyi hazırlanmalıydık. 22 Ağustos gelmişti, sıcak bir yaz akşamında gruplara kalmak için son engeli atlatmamız gerekiyordu. Mutlaka galip gelmeliydik...

Karşılaşma başladı, geçen maç tek golümüzün sahibi Xu bu maçta ilk 11’deydi. İlk yarı pek etkili olmadık ve 37. dakikada Pedersen’in attığı golle soyunma odasına yenik girdik. Trezeguet benim için tam bir hayal kırıklığıydı, oyundan yine çıkardım onu devre arasında. Artık tüm riskleri alıp saldırmaktan başka seçeneğimiz yoktu. 64. dakikada sahneye Xu çıktı ve durumu 1-1 yaptı. Eşitlik sağlanmıştı, baskımızı arttırdık ve turu getiren gol 88. dakikada Bojinov’un ayağından geldi. Ben uzatmalarda neler yapabileceğimizi düşünürken gelen bu golle gruplara kalıyorduk.

Bu turda zorlansak da artık geçmiştik, takımdaki stres gitti ve bir rahatlama geldi, gruplardaki rakiplerimizi görünce iyice rahatladık. Zorlanmadan lider olarak çıkabileceğimiz bir kura çekmiştik...

Rakiplerimiz; Rusya’dan CSKA Moskova, Yunanistan’dan Olympiakos, Polonya’dan Wisla'ydı.