-
Gruptaki ilk maç deplasmanda Wisla’ya karşıydı. Pek zorlandığımız söylenemez. Reyes’in güzel oyunu ve skora katkısıyla ilk yarıda durumu 3-0 yaptık. İkinci yarı kontrollü oyunla, skoru koruyarak karşılaşmayı tamamladık. Buffon geçirdiği sakatlıktan dolayı kadroda yoktu. Kaleyi 38’lik Dida korudu bu maçta...
İkinci maç İtalya’daydı. CSKA ile oynuyorduk, bu maçta da sahneye çıkan Reyes oldu. Aynı senaryo tekrarlandı, ilk yarı bulduğumuz 3 gol, 2. yarı kontrollü oyun ve galibiyet. 2 maç sonunda 6 puan, atılan 6 gol ile grupta liderdik.
Üçüncü maç yine Torino’daydı. Bu kez sahneye Reyes değil Bojinov çıktı. İlk yarı onun attığı 2 gol ve Luisao’nun 1 golüyle 3-0 tamamlandık. Fakat bu sefer aynı senaryo yaşanmadı ve Thiago’nun bulduğu golle karşılaşma 4-0 sonuçlandı. İlk 3 maç sonunda henüz gol yememiştik...
Dördüncü maç Yunanistan’daydı. Bojinov’un 7. dakikada attığı golle öne geçtik. İlk yarı bitmeden Olympiakos eşitliği sağladı. Golü atan tanıdık biriydi, Umut durumu 1-1 yaptı, ilerleyen dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 1-1 sona erdi. Gruplarda ilk golümüzü yemiş ve ilk puanımızı da kaybetmiştik. Kalede hala Dida vardı. Trezeguet beklediğim şekilde oynayamadığı için artık yedekti...
Beşinci maç öncesinde Buffon düzelmişti ve kaleyi tekrar Dida’dan aldı. Xu’nun milli maça gitmesi nedeniyle Wisla maçında Trezeguet’i ilk 11’e koydum. Bu maçta eski günlerine döner gibiydi. İlk yarıda attığı 2 gol ve ikinci yarıda attırdığı 1 golle karşılaşmanın skorunu belirliyordu. Bu performansıyla da maçın adamı olmayı haketti...
Gruptaki son maçımız Moskova’daydı. Gruptan lider olarak çıkacağımız kesinleşmişti, son maçta fazla forma şansı vermediğim Kiessling’e şans verdim. Karşılaşma 1-1 sona erecek diye düşünürken Kiessling sahneye çıktı ve bu sezon ilk golünü attı. 88. dakikada bulduğumuz bu golle grubu 5 galibiyet ve 1 beraberlikle 16 puanla, sadece 2 gol yiyerek 1. sırada tamamlıyorduk...
1. turdaki rakibimiz belli oldu, benim açımdan çok zor geçeceğini düşündüğüm bir kura çektik. Çeyrek Finale çıkmak benim için kolay olmayacak...
Mesaj Yetkileri