1996’dan beri kupayı alamıyoruz ama bu gece buna son vereceğiz. Kalede yine genç oyuncu Valenti vardı. Defansımızın önemli oyuncularından Boulahrouz sarı kart cezalısıydı. Onun yerine düşündüğüm Luisao da sakatlık geçirdi ve sezonu kapattı. Bu maça defansta genç oyuncu Bianchini ile çıkacaktık. 2 lig maçında oynatarak takıma ısınmasını sağladım artık ne kadar ısındıysa.
Maç kadrosu ve taktiğimiz aşağıdaki gibi, ortasahayı güçlü ve kalabalık tutmak amacımız...
Ve maç başladı, 7. dakikada Thiago’nun golüyle 1-0 öne geçtik. Erken gol bizi sevindirdi. 27. dakikada Gerrard kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Ben daha da rahatlamıştım. İlk yarı tam bu skorla bitmek üzereyken sahneye Pongolle çıktı ve Liverpool’un yeniden ümitlenmesini sağladı.
İkinci yarıya sakatlanan Chiellini’nin yerine Eboue’yi alarak başladık. 10 kişi oynayan Liverpool üzerinde baskımızı arttırmıştık. Genç yaşında final maçını kaldıramayan Xu yerine 60. dakikada oyuna Reyes’i soktum. Reyes ona güvenimi karşılıksız bırakmadı ve oyuna girdikten 2 dakika sonra golünü atarak bizi 2-1 öne geçirdi. Bu golden 6 dakika sonra Obi Mikel golü bulan isimdi ve skoru 3-1’e getirdi. Bu 6 dakika içinde kupayı kazandık diyebilirim. Liverpool artık sertleşmişti ve bu sertliğe hakem fazla seyirci kalmadı, 77. dakikada defans oyuncusu Adriano’yu oyundan attı.
9 kişi kalmıştı Liverpool. Oyuncularım daha da farkı açabilirdi ama bizdeki düşünce o esnada sadece kupaydı, maçın bir an önce bitmesi ve o kupayı kaldırmak istiyorduk hepimiz. Ve hakem İbanez maçın son düdüğünü çaldı, kupa bizimdi. Sezona bu hedefle başlamıştık ve bu hedefimize de ulaştık.
Bu yolda çok zorlu maçlar yaptık, Fenerbahçe maçlarını unutamam. Bir de Inter maçlarını. İlk maç sonunda herkes eleneceğimizi düşünürken, biz sezonun en iyi oyununu oynayarak Inter’i adeta ezdik ve turu atladık. Mücadele eden, takıma bu kupa yolunda katkısı olan tüm oyucularıma ve desteğini hiç esirgemeyen, gerçek Juventus taraftarlarına tek tek teşekkür ediyorum...
2012-2013 Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Juventus
(Eray bekle aldım kupayı sana geliyorum.)