Dünyanın en iyi kadrosu bence İtalya Milli Takımının kadrosu, fakat bazı eksiklikler var.

Tek tek değerlendirme yapacağım.

Kaleciler: 3 kaleci alınmış, 3'ü de oldukça iyi, yerinde tercih. Buffon as kaleci, yedeği de Amelia olur. Amelia bu sene çok iyi performans gösterdi Livorno'da. Bu sene sonunda sözleşmesi sona eriyor, altyapısından yetiştiği Roma'ya döneceği yolunda haberlar var.

Defans: İyi tercihler var yine fakat Max Tonetto'nun neden alındığını anlamadım, gelmiş 33-34 yaşına, Euro 2008'de oynayamaz, Cannavaro hadi neyse de... Grosso ve Nesta neden yok anlamadım, sakatlıkları mı var? Sağda Zambrotta, solda Pasqual, ortada Cannavaro ve Barzagli ikilisi oynayabilir.

Orta Saha: Ambrosini çok yaşlandı, boşuna alındığını düşünüyorum. İki ön libero belli zaten Pirlo ve Gattuso, De Rossi de çok iyi bir seçim olmuş, Perrotta da aynı şekilde. Formda olan Diana'nın da alınması yeni bir yüz katmış orta sahaya. Anlamadığım neden Francesco Totti yok? Milli takımı bıraktığını açıklamıştı ancak çağrılması halinde reddeceğini sanmıyorum. Seri A gol kralı, mutlaka kadroda yer almalıydı, ayrıca Cassano'nun da yer alması lazımdı, yetenekli bir oyuncu her ne kadar formsuz olsa da.

Forvet: Yaşlı bir forvet kurulmuş. Inzaghi, Del Piero ve Lucarelli yaşlı futbolcular ama tecrübeli isimler. Luca Toni ve Gilardino'nun olmaması da ilginç. Lucarelli bu yaşına geldi daha yeni çağrılıyor, kaliteli futbolcu fakat geç oldu biraz çağrılması.

Eksiklikler dışında oldukça iyi bir kadro. Başarılı olur.