Aslında bir DMC de fiziksel özellikler üst düzeyde olmalı diye bir genelleme yapılamaz çünkü fiziksel açıdan zayıf fakat top tekniği gelişmiş DMC ler de mevcut. Mesela ilk aklıma gelenler Pirlo ve Pizarro. Neyse bu önemli değil bence önemli olan Serdar'ı Serdar yapan özelliklerinin fiziksel özellikler olması. Yada bir başka deyiş ile Serdar deyince akla ilk gelenin gücü, kuvveti, dayanıklılığı olması. Yani bugün Serdar'ı birkaç kez izlemiş birine Serdar nasıl bir futbolcu diye sorsanız sanmıyorum ki çok teknik ve müthiş zekası olan tam bir oyun kurucu cevabı versin. Büyük ihtimalle sağlam bir çocuk cevabı verecektir. Bu bir futbolcunun ön plana çıkan özelliğidir ve buna dayanarak yani bu özelliği rakamlarda ön plana çıkararak o oyuncu oyuna aktarılır. Fakat bir de şöyle bir durum var ki Türkiye liglerinde pek çok oyuncunun fiziksel özellikleri cömertçe yüksek tutulmuş, sanırsınız Premier Lig. Bu tabi yine hepimizin sorumluluğunda olan bir şey ve bunu düzeltecek olan bizleriz. Yani Serdar o fiziksel özellikleriyle lig genelinde ön plana çıkamıyor. Burada yapılması gereken Serdarın özelliklerini yükseltmektense diğer bazı oyuncuların rakamlarını düşürmek olmalıdır.
Top tekniğine gelince yani pas verme yeteneği, adam geçme yeteneği, topa ilk kontrol ve teknik dediğim gibi vasat olmalı. Vasatı en fazla 12 diye algıla. Bence 12den fazlası Türkiye ligi için artık iyi kategorisine giriyor. Yine dediğim gibi fiziksel açıdan iyi yapılacak ve vasat top tekniği, vasat hava hakimiyeti, vasat belki de vasatın da altındaki yaratıcılığı, çok hızlı olmayan ve vasatın üstündeki savunma yeteneğiyle Serdar gereken CA ya ulaşacaktır.
Bir de ayrıca Serdar ile ilgili değil genel anlamda Beşiktaş takımıyla ilgili olarak şunu söylemek istiyorum. Beşiktaş hakkındaki düşüncelerinizi, yanlış olduğunu düşündüğünüz kısımları, eklemek istediklerinizi yani Beşiktaş takımını oyuna en iyi şekilde yansıtabilmek için düşüncelerinizi burada paylaşmanızı istiyorum. Ne kadar önce başlarsak bu fikir paylaşımına o derece başarılı bir çalışma yapabliriz.
alemde tekiz, hepinize yeteriz..