Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, son günlerin tartışma konusu olan Türkiye'deki yabancı futbolcu sınırlamasına ilişkin kişisel fikrini açıklayarak, sınırsız yabancıya karşı olduğunu söyledi.
(A) Milli Futbol Takımı'nın Bosna-Hersek ile yarın yapacağı 2008 Avrupa
Şampiyonası Eleme Grubu maçı için Bosna-Hersek'in başkent Saraybosna'da bulunan Haluk Ulusoy, ay-yıldızlı ekibin akşam yapılan idmanını izlerken, gazetecilerle sohbet etti.
"Sınırsız yabancı ülke açısından iyi olmaz"
Saraybosna'da bugün yapılan federasyon yönetim kurulu toplantısında bu
konuda henüz bir karar alınmadığının hatırlatılması ve kişisel tercihinin
sorulması üzerine Ulusoy, ''Sınırsız yabancının ülke açısından iyi olacağına inanmıyorum. Ancak, kriter konulursa geçerli olabilir belki'' dedi.
FİFA'da ihtilaflı dosyalar daha da kabaracak
Türkiye'de kulüplerin yabancı futbolcu konusunda FIFA ile sürekli sorun
yaşadığını vurgulayan Ulusoy, ''FIFA'da yabancı futbolcularla ihtilaflı 300 dosya varsa, belki bunun 250'si Türk kulüplerinindir. Sınırsız yabancı kararı çıkarsa, bu dosyalar daha da kabaracaktır'' diye konuştu.


Alıntılı Yanıtla