Menajer acisindan hayali olabilir ancak meanjaeri yollayan kulup acisindan kesinlikle hayali bir rakam degil bu. Kulupte gorevden alindiginiz zaman bu para kulubun kasasindan cikiyor.
Kontrat kisa ise bu durumlarda kulup teknik direktoru cok daha kolay yollar. Kontrat uzunsa tazminati goze alacak kadar kotu bir durumu bekler.Kendimden ornek vereyim bir de.. hicbirzaman bana onerilen maksimum ucreti kabul etmem hatta pek ilgilenmem de ... bana az para veren ve benim sezon sonunda bekleneni veremedigim durumlarda dahi kovulmadim..Hatta utanmadan ultimatom verdim yine kovulmadim..
Kulubun butcesine yardimci olarak loyalty ozelliginin artmasi ne kadar mantikli? Ornedin Tigana Besiktas'dan ayrilirken bir yillik ucretini hibe etti. Bu Tigana'nin Besiktas'a sadik oldugunu bu gosterir?Sonuc olarak ,
Oyunda etkisi yok demiyorum sadece gerektigi etkiyi yapmiyor.. diger ozelliklerle yeterince etkilesim halinde degil , bu da komik bir durum olusturuyor oyunda..
Bir kontrat'in amaci hem kulube hem de imzalayan menajer'e guven vermektir. Kulup kontrati olan bir teknik adamin tazminat odenmeden kulupten baska bir kulube gitmesi karsiliginda guvence sahibidir. Menajer icin ise gorevden alinma durumunda kontrat uzerinde yazan parayi alma garantisi vardir. Kontrat degeri ne kadar yuksekse, bu kontrati bozma cezasi da o kadar pahali olur. Bir kontrat'in herhangi baska bir yarari yoktur.