-
Bakan mecliste soruşturma açacağını belirtti seçimden sonra.Tabi müfettiş raporları bu yönde çıkarsa bunu yapacağını belirtti.(acaba o yönde çıkmama şansı var mı raporların?)
Haluk Ulusoy'u NTV'de dinledim seçim sonrasında.Her yere zeytin dalı uzatıyordu.Ben değiştim diyordu.Tek adam dönemi kapandı diyordu.İyi güzel değişmişte bizim için önemli olan ülkedeki futbol ortamının değişmesi önemli kendisinin değil.
Ne değişecek futbol dünyasında merak ediyorum açıkçası.Herkes çok şey değişecek diyor.Bence hiç birşey değişmeyecek gerçi.Yine hakemler konuşulacak, yine tartışmalar çıkacak yine kaos ortamı olacak.Bunda hem devletin hemde futbolu yönlendiren kesimin büyük payı var.Çok yanlış hareket edildiği kanısındayım.
Yapılacak en doğru şey futbol için sıfırdan bir düzenleme getirmektir.Hakemler, oyuncular, teknik adamlar hatta kulüpler için sendika kurulmalı.Vergi sahtekarlığına devlet göz yummaya son vermeli.Bunları yapmak çok zor değil.Çok kolay çalışmaların ardından çağdaş futbola uygun bir futbol ortamı oluşturulabilir.Ancak bunu ne devlet nede federasyon istiyor.
Yazık.Bir süre sonra bu kaos ortamı patlayacaktır.Akla hayale gelmeyen bir çöküşün içindedir Türk futbolu.Hem ulusal hem uluslararası alanda çöküş var.Durdurma niyetinde olan kimsede yok.Eğer bir gün Fifa duruma el koyarsa kimse şaşırmasın.Gözleri üzerimizde futbol dünyasının.Son dönemde çok saçmalamaya başladık.Olmayacak işler yaptık.Devlette üstüne tuz biber ekti.
Bu arada konuda gördüğüm takım yanlısı mesajlarda beni üzdü açıkçası.Eğer bizlerde takımlarımızın derdine düşecek ve hep kendimizi düşüneceksek bu konuları tartışmanın bir anlamı kalmıyor.
Mesaj Yetkileri