Aynı Adnan Polat bugün kendi sahalarında çıkan olayları Fenerbahçe taraftarına yıkmaya çalışmakta ve olayların sorumlusunun GS tribününe girmiş iki Fenerbahçeli taraftar olduğunu iddia etmektedir.
Asagidaki de Adnan Polat'in soyledikleri

"Maalesef, uzun süredir görev yapan güvenlik şirketinin bazı elemanlarının, belli bir para karşılığı bir grup insanı numaralı tribün de dahil olmak üzere içeri sokması, dışarıda içki içen bazı taraftarların polis tarafından dövülmesi, tribünde tekrar polis ile taraftarların kavga etmesi, organize bir cinnet getirme oldu. Maalesef bunların içinde yüzden fazla kongre üyesi olduğunu da söylemeliyim. Su atmada onlar da yarıştı diğerleriyle. Şu anda durum tahkikat aşamasında.
Nereye kadar gidecek bilmiyorum, ama dün savcıdan aldığım bilgiye göre kapalı tribünde bu eylemleri yapanlardan ikisinin Fenerbahçeli olduğu tespit edilmiş durumda. Birçok olay iç içe."
Adnan Polat'tan pek haz duymam ancak soylediklerine bakinca sucu Fenerbahce uzerine atmak yerine ne olup bittigini ve bu eylemin ne kadar derine indigini anlamaya calisiyormus gibi bir hava hissediyorum acikcasi. Sucu Fenerbahce taraftarinin uzerine atan bir yonetici acaba

Personeli bazı taraftarlarla ekonomik ilişkilere girdiği için, mevcut güvenlik şirketini değiştiriyoruz. Stat personeli, birkaçı hariç gönderiliyor. Yeni bir güvenlik gücü oluşturuluyor. Spor polisi kurulması çalışması var. Kombine kart satışında ikametgah ve nüfus sureti alınacak. Açık tribünlerin biletlerini ucuz tutuyorduk, ama artık bu olmayacak. Dışarıda iki bira içip, 10 YTL vererek stada girip koltuk kırıyorlar. Çapulcu taraftarı artık Ali Sami Yen Stadı’na sokmayacağız.
gibi sozleri sarf edip kendi taraftarinin tepkilerini uzerine ceker mi?

Sonucta belki bir cogunuzdan cok daha fazla sinirlendim ve uzuldum Ali Sami Yen stadinda olan olaylardan dolayi. Ama olaylarin ciktigi anda bir kac Galatasaray taraftari dostu ile gelmis ve Galatasaray tribununde oturan Fenerbahce taraftarinin kendilerini olaylarin ortasinda bulmus olmalarinin ihtimali hic mi yok ki Fenerbahce yonetimi savciliktan gelen bu bilgileri aktaran Adnan Polat'in ustune cullaniyor?

Adnan Polat olay cikartanlar arasinda Fenerbahce taraftari oldugu hakkinda duyumlar aldim deyip bu duyumlarin kaynagini vermese, Fenerbahce yonetimi tepki vermekte bence yuzde yuz hakli. Ama bu bilgi savciliktan cikmis ise eger, tepki neden?

Dedigim gibi Adnan Polat ve tarzindan hic haz duymam. Ama elciye zeval olmaz prensibinin Fenerbahce yonetiminin yaptigi bu aciklama ile cignendigini dusunuyorum. Yani kisacasi olaylara karisma ihtimali olan iki munferit Fenerbahce taraftarini acaba neden Fenerbahce yonetimi korumak gibi bir dusunce icinde.. veya bu iki munferit Fenerbahce taraftarini butun camia'ya mal etme niyetine.