1 ile 30 arası toplam 64 sonuç

Konu: Yabancılaşıyor muyuz?

Hybrid View

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Yabancı müzik dinlemek demek kendi kültürümüzden yozlaşıyoruz demek değil. Müzik evrenseldir, kulağımıza hoş gelen türde dinleyebiliriz. İster yerli, ister yabancı...

Aynı şekilde giyimin örf ve adetlerle alakası yoktur bence. Ona bakılırsa eskiden şalvar, çardak falan giyilirdi. Şimdi de onları giyelim? İsteyen istediği şeyi giymekte özgürdür. Bunun ne özentilikle ne de örf ve adetlerle alakası vardır. Tamamen şahsın içinden gelen şeylerdir.

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

Quote Originally Posted by WishbonE View Post
    Yabancı müzik dinlemek demek kendi kültürümüzden yozlaşıyoruz demek değil. Müzik evrenseldir, kulağımıza hoş gelen türde dinleyebiliriz. İster yerli, ister yabancı...

Aynı şekilde giyimin örf ve adetlerle alakası yoktur bence. Ona bakılırsa eskiden şalvar, çardak falan giyilirdi. Şimdi de onları giyelim? İsteyen istediği şeyi giymekte özgürdür. Bunun ne özentilikle ne de örf ve adetlerle alakası vardır. Tamamen şahsın içinden gelen şeylerdir.
    Müziğe bir şey demedim. Dikkatli okuduysan müziğin etkisinde kalınıp yabancılaşıyoruz ve yabancılara özeniyoruz dedim. Ordada bir çocuğu örnek verdim. Eskiden dediğin şalvar v.s şu anda Anadolu'da giyilmeye devam ediyor. İsteyen istediğini giymekte özgürdür. Ben demiyorum zaten onu giyme bunu giyme. Giyersen giy o senin keyfine kalmıştır.Önce giyisiler, sonra davranışlar, sonra kişilik yabancılaşsın.. Yabancılar ulaşamadıkları hedeflere kolayca konsun.. Ne örf ne adeltlerle alakası vardır diyorsun. Çoğu kişi bayramlarda büyüklerinin elini öpmüyor artık. Bu nedir? Örf ve adetlerden uzaklaşmak değil midir?

Yozlaşıyoruz... Tek kelimeyle bu söylenebilir..
    Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,
    Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.

Quote Originally Posted by tosunpasa View Post
    Müziğe bir şey demedim. Dikkatli okuduysan müziğin etkisinde kalınıp yabancılaşıyoruz ve yabancılara özeniyoruz dedim. Ordada bir çocuğu örnek verdim. Eskiden dediğin şalvar v.s şu anda Anadolu'da giyilmeye devam ediyor. İsteyen istediğini giymekte özgürdür. Ben demiyorum zaten onu giyme bunu giyme. Giyersen giy o senin keyfine kalmıştır.Önce giyisiler, sonra davranışlar, sonra kişilik yabancılaşsın.. Yabancılar ulaşamadıkları hedeflere kolayca konsun.. Ne örf ne adeltlerle alakası vardır diyorsun. Çoğu kişi bayramlarda büyüklerinin elini öpmüyor artık. Bu nedir? Örf ve adetlerden uzaklaşmak değil midir?

Yozlaşıyoruz... Tek kelimeyle bu söylenebilir..

Giyimlerle örf ve adetten cikalacagini sanmiyorum.
    Diyorsun ki ben onu giyme falan demiyorum ama yinede ufaktan mesajlar veriyorsun.Isteyen istedigini giyer,kimsenin buna karismaya hakki yoktur.

Müzik evrenseldir ve herkes kulaga hos gelen müzigi dinleyebilir.Yok müzik dinliyor diye yabancilasan kisiler varsa zaten onlar sorunludur...

Öbür dediklerine katiliyorum.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Ne örf ne adeltlerle alakası vardır diyorsun. Çoğu kişi bayramlarda büyüklerinin elini öpmüyor artık. Bu nedir? Örf ve adetlerden uzaklaşmak değil midir?
    Sen bu örneği verdin mi ki ben örf ve adetlerle ne alakası var dedim? Diğer örnekler için söylemiştim.

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

Sen bu örneği verdin mi ki ben örf ve adetlerle ne alakası var dedim? Diğer örnekler için söylemiştim.
    Bütün örnekleri yazamam elbette oraya...
    Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,
    Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Bütün örnekleri yazamam elbette oraya...
    Elbette yazamazsın ama nereden bu sonuca varayım ben? Hem yanlış biliyorsun, bütün gençler el öpüyor...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Valla biraz saçmalamışsın Alican. Yabancıların nesi var hem? Ön yargılı davranmayalım olaylara. Onların yaptığı müzik ne kadar çok kaliteli. Ve bizler bu müziği dinleyerek onlara benziyoruz he? Kesinlikle yanlış bir kanı...

Nesil
    2006
    Yer
    Çorlu

Elbette yazamazsın ama nereden bu sonuca varayım ben? Hem yanlış biliyorsun, bütün gençler el öpüyor...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Valla biraz saçmalamışsın Alican. Yabancıların nesi var hem? Ön yargılı davranmayalım olaylara. Onların yaptığı müzik ne kadar çok kaliteli. Ve bizler bu müziği dinleyerek onlara benziyoruz he? Kesinlikle yanlış bir kanı...

Bende dedim ya işte ilk başta kimisi bağlama, kimisi gitar kimisi turntable zevk meselesidir birazda.......

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Tam olarak belki yerine göre değil bu cümle ama yinede söyleyeyim. Tokalaşma adeti çıkmış çocuklar babalarıyla tokalaşıyor. Neyin etkisinde kalırlar onuda bilemem ama İstiklal Marşını gereksiz,zaman kaybı olarak gören gençler bile var.

Fenerbahçe Cumhuriyeti

Mesaj Yetkileri