Yeni "Sir" Egemen Işık M'brough'un Transferlerini Eurosport'a Değerlendirdi

Takımın başına geldiğimde önce eksik mevkiileri saptadım. Forvette eksiğimiz olduğu açıkça belliydi. Sonuçta Premiership'in yanı sıra FA Cup ve Carling Cup gibi ulusal turnuvalarda da mücadele edecektik. Bu yüzden kadroyu olabildiğince geniş tutabilmekti ilk hedefimiz ve bu doğrultuda forvet mevkiine iki yeni transfer yaptık. Arjantinli yıldız Cesar Delgado ve Norveçli pivot santrafor Steffen Iversen'ı renklerimize bağladık. İki oyuncu da çok faydalı olacaktır takımımıza, 3 zorlu kupada bizi daha ileriye götüreceklerdir.

Bu iki transferi yaptıktan sonra maddi sıkıntıya girdik, bütçemiz sınırlıydı, sonuçta çok zengin bir kulüp değiliz ve bu konuda yönetimden yardım istedim fakat geri çevrildim. Stewart Downing'e teklifler yağıyordu ve en cazipleri arasından Aston Villa'nın teklifiydi, 8.75 milyon Pound'luk teklifi 17.5 milyon Pound'a çekmeyi başarıp transferi gerçekleştirince elimize büyük bir mebla geçti ve bunu da en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçladık.

Bu doğrultuda İlhan Aydoğan'dan yardım istedik. Kendisi muhteşem bir menajer, aynı zamanda harika bir gözlemci, onun mükemmel meziyetlerinden faydalanarak Mark Wilson ve Darijo Srna gibi iki yetenekli defansif oyuncuyu kadromuza katmayı başardık.

Kendisiyle sürekli fikir alışverişinde bulunduk. Steffen Iversen'ın transferinde de büyük emeği olduğunu söylemeliyim. Kendisi bize birçok oyuncu önerisinde bulundu fakat mali sorunlardan dolayı bu isimleri renklerimize katamadık. Daha çok oyuncular kontrat tekliflerimizi kabul etmediler.

4 transferle sezonu kapattık. Unutmadan, Lyonlu genç yıldız Hatem Ben Arfa'yı da kiralık olarak renklerimize bağladık. Gerçekten büyük bir yıldız adayı, bize faydası çok dokunacaktır.

Şimdi hedefimiz ligde üst sıraları zorlamak, bu transferlerimizle ve kadromuzla bunu yapacak güçteyiz.

Egemen Işık
Middlesbrough Menajeri