1 ile 28 arası toplam 28 sonuç

Konu: Kadro Şişkinliği ve Mutsuz Oyuncular

Default Kadro Şişkinliği ve Mutsuz Oyuncular

Arkadaşlar, biliyorsunuz FM'de bir oyuncuyu belli bir süre oynatmazsanız, o oyuncu küsüyor ve mutsuz oluyor. Özellikle büyük takımlarda bu sorun oluyor. Mesela ben Arsenal'de bu sorunu yaşıyorum. Siz bu sorunu nasıl aşıyorsunuz? Oyuncuyu mu satıyorsunuz? Yoksa kiraya mı veriyorsunuz? Dönüşümlü de oynatamıyorum, bazı maçlar çok önemli oluyor, ya da adam değiştirmekten sıkılıyorum bazen Bir de biliyorsunuz, İngiltere'de sadece 5 yedek oyuncu seçebiliyorsunuz. Bu da başka bir sorun. Mesela aşağıda benim Arsenal'deki kadrom var, hepsi çok iyi oynuyor, hangi birisini satsam bilemiyorum doğrusu. Siz bu sorunu nasıl çözüyorsunuz?

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Mesela Reyes'i satabilirsin.

Nesil
    2006
    Yer
    internetten

valla ben bazi oyunculari direk gozden cikariyorum mesela inter deki solari yi bu anlamda oyuncunun mutsuz olmasi beni tedirgin etmiyor

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Eger karar veremiyorsan ve mutsuz olan oyuncular ile digerleri arasinda kalite - performans gibi konularda sadece ufak farklar varsa direk ilgilenilen oyunculari satmani oneririm.. Bir de carvalho nun calisma izni yok sanirim ondan da kurtulsan iyi olabilir

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

senderos ile reyes'i gözden cıkar bence yerlerine daha ekonomik ve iyi adamlar bulursun

Evet kadro baya şişmiş.Reyes,Babtista,Senderos,Adebayor'u gönderebilirsin bence.

Quote Originally Posted by sefaburan View Post
    Evet kadro baya şişmiş.Reyes,Babtista,Senderos,Adebayor'u gönderebilirsin bence.
    Reyes harika oynuyor, Baptista ise yaklaşık 30 gol attı, ama Adebayor'u sattım

Quote Originally Posted by BJKKKKK View Post
    Reyes harika oynuyor, Baptista ise yaklaşık 30 gol attı, ama Adebayor'u sattım
    Henry,Klose ve Vela'ya göre dedim ben sana.Reyes'ten ise iyi para kazanabilirsin diye önerdim.REyes güzel oynuyor ona lafım yok.Ama senin forvet hattına bakarsak Babtista zayıf halka kalır.Forvetin yine böyle olursa muhakkak 1-2 oyuncu üzgün olur.

ya böyle durumlarda transfer sezonu açıldığında -istenmeyen oyuncu-yu kiralık olarak bi takıma gönder...bence en mantıklısı bu...ama eğer oyuncu yaşlı ve ya yararsız ise B takımına at...orda illaki bikaç takım izler...ama mutsuz oyuncuyu transfer listesine koyma derim çünkü çok ucuza gider ya da elinde de kalabilir...
    kadroya gelince Freddy Ljungberg ve Philippe Senderos'la yollarını ayırsan iyi edersin... raul albiol'u tavsiye ederim...

forvet hattında adebayor çok gereksiz bence onu sat
    ayrıca takımdan 1-2 genci de kiraya ver
    ama önerim mutsuz oyuncuyu ya mutlu etmeye bak eğer edemiyorsan bence sat çünkü mutsuz oyuncular takımın huzurunu bozuyo

Nesil
    2006
    Yer
    ⓪❾

Bende Arsenaldeyim ve ilk senede ;

Adebayor(30mn)-Djourou(30mn)-Hleb(45mn)-Fabregas(65mn)-Reyes(50mn)'i sattım.. İkinci senede Rosicky(55mn)'i sattım..

Yerlerine Owen(20mn)-Mertesacker(26mn)-Yobo(13mn)-Arteta(20mn)-Muntari(20mn)-Aimar(30mn)'i aldım..

Tabi aldığım daha bir sürü yan oyuncu var...
    <')))))>-<

Quote Originally Posted by yugi View Post
    Bende Arsenaldeyim ve ilk senede ;

Adebayor(30mn)-Djourou(30mn)-Hleb(45mn)-Fabregas(65mn)-Reyes(50mn)'i sattım.. İkinci senede Rosicky(55mn)'i sattım..

Yerlerine Owen(20mn)-Mertesacker(26mn)-Yobo(13mn)-Arteta(20mn)-Muntari(20mn)-Aimar(30mn)'i aldım..

Tabi aldığım daha bir sürü yan oyuncu var...
    Bu oyuncuları nasıl bu fiyatlara sattın hayret doğrusu. Bana da ne kadar istersin diye soruyorlar, aşağı yukarı senin sattığın fiyatlar kadar istiyorum, ama maalesef satamıyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Kocaeli

Eğer maddi durumun iiyse kiraya gönder...

Nesil
    2006
    Yer
    ⓪❾

Bu oyuncuları nasıl bu fiyatlara sattın hayret doğrusu. Bana da ne kadar istersin diye soruyorlar, aşağı yukarı senin sattığın fiyatlar kadar istiyorum, ama maalesef satamıyorum.
    Arkadasım valla bende hayret etmiştim..

Real Madrid Fabregas'a 30 verdi bende satmak istemiyodum geri çeksin diye 65 yazdım bi baktım kabul etti herifler.. ee teklif iyiydi sattım..

Djourou'da aynı şekilde hiç sanmazdım o adamı okadar paray satacağımı ama Valencia aldı vala..

Reyes ve Hleb'i Inter saolsun alıverdi.. Reyes Kiradan dönünce direk soruşturdu inter satmıcaktım aslında sol kanat için çok iyiydi ama 55 dedim gene kabul ettiler...

Diğerleride aynen böle oldu...

Tabi oyuna görede değişiyo yane her açtığın oyunda takımların izlemeye aldığı oyuncular felan farklı oluyo ve birde eğer böyle büyük oyuncuları soruşturuyorsa kesin 30'dan aşağıya satma...
    <')))))>-<

Nesil
    2007
    Yer
    Kahramanmaraş

Yaşı 30u geçenleri sat hemen.Öbürlerinin bazılarını kiraya ver diğerleride yedekte otursun.dönüşümlü oynat işte canım .onu da mı ben deyim yahu

Nesil
    2005
    Yer
    Iğdır

sizi bilmiyorumda eğer takım içerisinde rotasyonu iyi ayarlarsan hiç bir sorun çıkmyo benimde kadro şişkin olduğu zaman değişik oyuncuları değişik zamanlarda kullanıyorum yok yine takım içerisinde huzursuzluk çıkarıyosa hemen br uyarı weriyorum sonrada satış listesine...

Quote Originally Posted by WoLdemoRt07 View Post
    Yaşı 30u geçenleri sat hemen.Öbürlerinin bazılarını kiraya ver diğerleride yedekte otursun.dönüşümlü oynat işte canım .onu da mı ben deyim yahu
    Hocam Henry'de 30 yaşında falan, satılır mı o hiç, adam gol makinası
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Şansıma, bir oyuncum sakatlanıyorsa, diğer oyuncu iyileşiyor. Geniş kadroda her oyuncu yer buluyor şu an için

İnanılmaz bir seri yakaladılar gerçekten, şu an kimse mutsuz görünmüyor. Bakalım ne olacak ileride. Gol bile yemedi takım yahu

Nesil
    2006
    Yer
    ⓪❾

Evet Henry müthiş biri yaw..Ölüsü bile bir sezonda en az 25 gol atar...
    <')))))>-<

Nesil
    2007
    Yer
    Kahramanmaraş

Hocam Henry'de 30 yaşında falan, satılır mı o hiç, adam gol makinası
    5 yıl sonra satamazsın ama demedi deme yani

Nesil
    2006
    Yer
    Island

Fredric Ljunberg'i satabilirsin mesela.Ayrıca PAF takımdaki gençleri pilot kulübe yolla.Yaşlılarıda sezon sonu makul fiyatlara sat.Genç oyuncular al derim ben.Gelen gençler ile yetişen gençler karışımı iyi bir kadro kur.Arayada birkaç tane tecrübeli oyuncu serpiştir

Nesil
    2006
    Yer
    Artık fener ıcın calısıom

Adebayor ve fredik sat gitsin

Aynı sorun bendede var.Oynamayan oyucuyu ilk onbir oynatıyorum.Puan kaybetmeme sebep oluyor.Bir faydası olmuyor sürekli onbirde oynamak istiyor.Ben artık geniş kadro yapmıyorum.Sakatlık sorunu oluyor doğal olarak.Bende alt yapı oyuncularını çıkarıyorum.Tabi küçük kulübüm.Önerim küçük külüpte bu sorunu yaşayanlar için.

valla gilberto silva yı satabilirsen sat

yaw huzursuzluk yapanı sat gitsin

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Bundan dolayı çok fazla fonksiyonel yeteneklere ihtiyaç, ne iş olsa yaparım abi tarzlarında..

Tamamen gençlerle kadro yapılmaz, takım karmakarışık olur, gençler ne yapacağını bilemez hale gelirler.En azından 4-5 kişi ilk 11de orta yaşlı olmalı, ki bence en az 6-7 kişi olmalı.Tümer/Hooijdonk Zico/Daum'un oyun içi müdahalelerini dğeiştiriyorlar, bu durum çok önemli.Yaşlılar oyunu kontrol eder..

Bir oyuncu 30 yaşında diye satılmaz, ne zaman kötü oynarsa ve toparlayamaz duruma gelirse o zaman satacaksınız.Oyuncu takımda 35 yaşında hala tam performans oynuyorsa yıldız almak için milyonlarları saçmak dengeli bir durum olmaz

41 yaşında Maldini Milan'ın kaptanı.

Genç yetenekleri alın ama cıvkını çıkartmayın, kadroyu her bölgeye 2 oyuncu + 1 ekstra genç yetenek ile ayarlayabilirsiniz..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Gözden çıkardığın oyuncularını kiraya gönder.

Reyes-Adebayor u satabilirsin... Kendine 2kadro ayarla savele... Lig de felan as kadronla oyna... CL gruplarında Kupalarda 2.kadrnla oyna herkes forma giymiş olur... Hem de kondisyon yönünde rahatlarsıN...

adebayor&klose çok gereksiz. forveti tevez & adu ile tamamla.. ve orta sahadan 3 defasnsan 1 oyuncu gönder gençlere yönel alt yapıdan..

Mesaj Yetkileri