Fenerbahçe Ülker'de ortaya koyduğu performansla takımının şampiyonluğunda büyük paya sahip olan ve bu başarısıyla (A) Milli Takım'a çağrılan Ömer Onan, yeniden milli takıma seçilmenin sevincini yaşıyor. Ömer Onan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlıklı olduğu sürece her zaman milli takıma yararlı olmaya çalışacağını söyledi.

Geçmiş sezonlarda da iyi oynadığını ifade eden deneyimli oyuncu, ''Milli takım başantrenörü Bogdan Tanjeviç beni çağıracağını söyledi. Ben de seve seve oynayacağımı kendisine ilettim. Önemli olan milli takıma yararlı olmak. Ben hazır durumdayım. Avrupa Şampiyonası'nda elimden geleni yapacağım'' diye konuştu. Onan, Efes Pilsen'den ayrıldıktan sonraki sezonlarda çok iyi oynadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: ''Son 3 senede çok iyi oynadım. Fenerbahçe'deki ilk sezonunumda iyi performans ortaya koymuştum. Ülkerspor'daki dönemimde sakatlıklar yaşadım ama iyi işler yaptım. Hücumda ve savunmada yararlı oldum. Sahanın iki tarafında da iyi oynayan bir oyuncuyum. Hem hücumda, hem savunmada yararlı oluyorum. Milli takım teknik heyetinin beni çağırmasını sağlayan etken bu olmuştur. Oyunculuğumun en iyi dönemindeyim. Daha da iyi oynamak istiyorum.

-''TAKIM OYUNU OYNAYAN EKİPLERDE ÖNEMİM ORTAYA ÇIKIYOR''-

Milli oyuncu, takım oyunu oynayan ekiplerde öneminin ortaya çıktığını dile getirdi.
Fenerbahçe Ülker'in eski antrenörü Aydın Örs dönemindeki başarılı oyunu konusunda ise Ömer, ''Aydın Örs beni küçüklüğümden beri tanıyor. Neler yapacağımı çok iyi biliyor. Şampiyon olduğumuz sezon savunmamla ön plandaydım. Bu şekilde sürelerimi artırdım. Daha sonra hücumlarda da katkı yaptım. Özellikle play-off maçlarında çok iyi oynadım'' dedi.

-''HER MAÇTA 30 SAYI ATAN OYUNCU KALMADI''-

Avrupa'da kulüplerin ve milli takımların başarısında takım oyununun önemli olduğunu kaydeden Ömer, şunları söyledi: ''Avrupa'da başarılı olan takımlarda oyuna giren çıkan fark etmiyor. Herkesin katkı verdiği bir düzen var. Hem savunmada, hem de hücumda bütün oyuncular en iyisini oynamaya çalışıyor. Her maçta 30 sayı atan oyuncu kalmadı. Hücumda ve savunmada başarılı olan ekipler sonuca ulaşıyor. Ben bu işi yapan bir oyuncuyum. Takım konseptinde başarılı oluyorum.''

-''ŞAMPİYONADA İLK 5'TE YER ALMAK BAŞARIDIR''-

Onan, İspanya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası finallerinde milli takım olarak ilk 5'te yer almalarının başarı olacağını dile getirdi. Milli takımın kaliteli bir kadrosu olduğunu vurgulayan milli oyuncu, ''Takım oyunu oynamamız lazım. Savunmada çok sert olup, hücumda topu iyi paylaşırsak yenemeyeceğimiz takım yok. İlk 5'te yer almamız bence bir başarıdır'' diye konuştu.

-''FENERBAHÇE ÜLKER'DEN AVRUPA'DA BAŞARI BEKLENİYOR''-

Sarı-lacivertli oyuncu, antrenör Aydın Örs'ün yerine göreve getirilen Bogdan Tanjeviç konusunda ise şöyle konuştu: ''Tanjeviç, 3 yıldır Türkiye'de ve takımdaki bütün oyuncuları tanıyor. Aydın Örs'ün bir sistemi vardı. Yeni antrenörümüzle yeni bir sistemde oynayacağız. Adaptasyon dönemi olacak. Ancak kaliteli oyunculardan kurulu bir ekibiz. Avrupa'da herkes bizden başarı bekliyor.''