-
01.Temmuz.2007, 11:03
#11
Uruguay Tek Golle:1-0
Venezuella'da düzenlenen Copa America'da; A Grubu 2. Maçı'nda, Uruguay, Bolivya'yı, Vicente Sanchez'in tek golüyle 1-0 mağlup etti.
Geride kalan 6 maçın aksine ilk kez bir maçın ilk yarısında, gol sesi çıkmazken, iki takım da çok durgundu.
İkinci yarısında 2 ekip de biraz daha arzulu oyun oynarken; 52. dakikada sol kanattan Cristian Rodriguez cezasahası içerisine girdiği pozisyonda, Ronald Raldes'in omuz darbesiyle yerde kaldı. Uruguaylılar maçın hakemine penaltı itirazı yaparken, hakemin kararı devamdı.
Verilmeyen bu penaltının 6 dakika ardından sağ kanattan içeri yapılan ortada Atletico Madrid'e transfer olan Diego Forlan topa dokunamazken, pozisyonu takip eden Vicente Sanchez, Uruguay'ın turnuvadaki ilk golünü ve 3 puanı getiren golü kaydetti.
Karşılaşma boyunca Uruguay karşısında net bir pozisyon bulamayan Bolivya, uzatma dakikalarında Sancha'nın cezasahasından şutu ile gole yaklaşırken, kaleci Fabian Carini başarılıydı.
Uzatma dakikalarında baskılarını arttıran Bolivya, sağ kanattan içeri ortada Gualberto Mojica ile gole bir kez daha yaklaştı ama karşı karşıya pozisyonda kaleci bir kez daha başarılıydı.
Fenerbahçe'den tanıdığımız Lugano'nun kaptan olarak formasını giydiği Uruguay, ilk karşılaşmada Peru'ya 3-0 yenilirken, Bolivya, ev sahibi Venezuella ile 2-2 berabere kalmıştı.
Bu galibiyetina ardından Uruguay, aldığı 3 puanla Bolivya'nın önüne geçti.
Venezuella tura yakın: 2-0
Copa America'ya ev sahipliği yapan Venezuella, A Grubu'nun 2. maçında, karşılaşmanın büyük bir bölümünü 1 kişi eksik tamamlayan Peru'yu, ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti.
Günün ilk maçı Uruguay - Bolivya mücadelesinin de , Pueblo Nuevo Stadyumu'nda yapılması ve sürekli devam eden şiddetli yağışın ardından, zemin kısa sürede bozulurken, ilerleyen dakikalarda her iki takım oyuncuları da mücadele etmekte zorlandı.
İlk 10 dakikası büyük bir mücadele ile geçilirken, 7. dakikada Venezuella, gole çok yaklaştı. Peru yarısahasının ortasından kullanılan serbest vuruşta, top kaleci Leao Betron'dan dönerken, Giancarlo Maldonado pozisyonu takip edip, topu filelerle buluşturdu ama yan hakemin kararı ofsayttı.
Peru'da Pedro Garcia, 14. dakikada ikili pozisyonda Giancarlo Maldonado'ya yaptığı hareketin arından kırmızı kartla oyun dışında kalırken, Venezuellalı golcü oyuncu Maldonado da sarı kart gördü.
Günün ilk maçında olduğu gibi bu maçın karşılaşması da golsüz tamamlanırken, ikinci yarının 3. dakikasında sol kanattan kullanılan kornerde Alejandro Cichero kafa vuruşu ile ülkesini 1-0 öne geçirdi. Bu golün 2 dakika ardından Peru'da Paolo Guerrero, kaleci ile karşı karşıya kalırken, yaptığı vuruşta top yan ağlarda kaldı ve beraberlik şansını kaçırdı.
İkinci yarısı karşılıklı gol pozisyonları ile geçilen karşılamanın çok büyük bölümünü 1 kişi eksik tamamlamak zorunda kalan ve ikinci yarının hemen başında kalesinde golü gören Peru, maç boyunca mücadeleden kopmadı ve rakip kalede gol aradı.
78. dakikada Ricardo Paez, hakemin düdüğünün ardından topu filelere göndermesinin ardından ikinci sarı kartla oyun dışında kalmasıyla, iki takımın oyuncu sayısı da eşitlenmiş oldu.
Venezuella'da sonradan oyuna giren Daniel Arismendi, kırmızı kartın 2 dakika sonrasubda, sol kanattan geliştirdiği atakla rakip, cezasahasına yönelerek rakiplerini tek tek geçerek, cezayayının solundan yaptığı vuruşla topu filelerle buluşturarak farkı 2'ye taşıyarak maçın skorunu belirledi.
Turnuva tarihinde hiçbir zaman bir üst tura çıkamayan Venezuella, aldığı bu galibiyetin ardından, üst tura çıkmaya çok yaklaştı. Karşılaşmanın son anlarında gerilim yaşanırken, bitiş düdüğünün ardındna iki takım oyuncuları da sahaya girerek tartışmaya başlarken, teknik heyet, oyuncuları yatıştırmakta zorlandı.
Mesaj Yetkileri
- You may not post new threads
- You may not post replies
- You may not post attachments
- You may not edit your posts
-
Forum Rules